Ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Лесни начини да изглеждате по-млади

Лесни начини да изглеждате по-млади

Лесни начини да изглеждате по-млади

Младостта и вечната красота са мираж за всеки човек. Несъмнено мечта за повечето от нас е да изглеждате вечно млади, жизнени и енергични. Това обаче е възможно само чрез изграждането на полезни навици и пълноценен начин на живот.

Семейният лекар Томи Мичъл твърди, че сънят и пълноценната грижа за себе си могат да удължат живота ви. Експертът изброи прости начини да изглеждате по-млади в интервю за Eat This, Not That.

Кои са лесните начини да запазите младостта си според Томи Мичъл?

Мичъл съветва редовно да овлажнявате кожата си и да се отървете от мъртвите кожни клетки.

Ексфолиране на кожата за младост и красота

Според Томи Мичъл: „Ексфолирането помага за премахването на мъртвите клетки и насърчава обмяната на клетките, оставяйки кожата да изглежда по-свежа и по-млада“, обяснява тя.

Избягване на ултравиолетови лъчи пази кожата млада

Пазете кожата от слънцето

Лекарката отбелязва, че под въздействието на ултравиолетовото лъчение кожата старее по-бързо.

„Дългосрочното излагане на ултравиолетова радиация може да доведе до рак на кожата, преждевременно стареене и други сериозни здравословни проблеми. Ето защо е толкова важно да използвате слънцезащитни продукти всеки ден, дори в облачни дни“, казва тя.

Балансирано хранене и пълноценен сън

Мичъл напомня още, че пълноценният сън и балансираната диета играят една от основните роли в поддържането на здравето и младостта. Получаването на много почивка е от съществено значение за производството на колаген, който поддържа кожата да изглежда стегната и млада, а богатите на антиоксиданти плодове и зеленчуци предпазват кожата от увреждане, причинено от свободните радикали, казва тя.

Хранете се здравословно, за да изглеждате млади

„Ако искате кожата ви да изглежда по най-добрия начин, включете повече здравословни храни в диетата си, като сьомга, авокадо, боровинки, куркума и спанак“, препоръчва тя.

За да изглеждате по-млади спрете да пушите

Още една важна препоръка за вечна младост от Томи Мичъл е да се избягва тютюнопушенето, тъй като то е основен враг на младостта и здравето. Според нея този вреден навик намалява притока на кръв към кожата и ускорява появата на бръчките около устата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest