Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Диети»Веган кето диета

Веган кето диета

Веган кето диета

Веган режимът на хранене изключва консумацията на животински продукти и производните на тях. От друга страна, кето начин на храненето е популярен метод на хранене, свеждащ консумацията на въглехидрати до минимум.

Съществува и комбинация между двата принципа на хранене – веган кето диета. Тя съчетава два основни принципа на хранене: веганство и кето диета. Това е план за хранене, който изключва животински продукти и едновременно насърчава високия прием на мазнини и нисък прием на въглехидрати. Този хранителен план съчетава растителни мазнини (като авокадо, орехово масло, кокосово мляко) с нискоефективни въглехидратни храни (като листни зеленчуци, тофу, гречка), което би могло да помогне за постигането на състояние на кетоза.

Кои са подходящите храни при веган кето диета?

Храни с растителни мазнини

Авокадото е подходящо за кето веган диета

Авокадото е богато на полезни мазнини. Същевременно то е страхотен източник на фибри и мононенаситени мазнини. Плодът се препоръчва за консумиране при веган кето диета.

Подходящи за веган кето диета са орехи и ядки

Бадемите са разрешени във веган кето диета

Подходящи за консумиране през веган кето диетата са ядки като бадеми, лешници, орехи и други видове ядки. Те са отличен източник на мазнини и протеини.

Олио от маслини е подходящо за веган кето диета

Олиото от маслини е здравословен източник на мононенаситени мазнини, които са подходящи за веганската кето диета.

Плодове с високо съдържание на антиоксиданти

Веган кето диетата препоръчва консумирането на плодове с високо съдържание на антиоксиданти. Такива са ягодите, малините и черните боровинки, които са ниско на въглехидрати.

Зеленчуци с ниско съдържание на въглехидрати

Зеленчуците с ниско съдържание на въглехидрати са важни елементи от режима на веган кето диетата. Такива зеленчуци са например спанак, карфиол, броколи и зелен боб. Тези зеленчуци предоставят минимално съдържание на въглехидрати.

Подходящи храни за веган кето диета

Веган растителни млека

Такива са например млякото от бадеми, кокос или соя, които предоставят алтернатива на традиционните животински продукти.

Семена чиа и ленено семе

Продуктите са подходящи храни за веган кето диета, тъй като са богати на влакнини и омега-3 мастни киселини. Тези семена са полезни за веганската кето диета, тъй като са засищат и потискат апетита.

Тофу и сейтан са подходящи за веган кето диета

Тофу и сейтан (пшеничен протеин) са отлични заместители на месото във веганските ястия и предоставят протеини.

Включете гъби във веган кето диета

Гъбите друго предложение за включване във веган кето диетата. Те имат ниско на въглехидрати и могат да се включват в различни вегански ястия.

Вижте още:

- Разрешени зеленчуци при кето диета;

- Най-добрите подсладители при кето диета;

- Забранени зеленчуци при кето диета;

- Грешки при кето диета;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest