Ezine.bg»Статии»Мода»Модни Съвети»Как да подчертаем талията с правилните дрехи?

Как да подчертаем талията с правилните дрехи?

Как да подчертаем талията с правилните дрехи?

Тялото е красиво и уникално по индивидуален начин. Всеки човек разполага с добри форми, както и с такива, които му се иска да скрие.

Тънката талия е положителна характеристика за тялото на всяка дама. Съвсем естествено тя е и отличителен белег, който трябва да бъде подчертан. За тази цел дрехите играят ключова роля – те могат да подчертаят уникалните характеристики на тялото и да направят талията още по-тънка. Освен вида на дрехите, за да подчертаете талията, е необходимо и да заложите на правилните цветове.

Подчертаването на талията с дрехи често може да се постигне чрез избора на определени комбинации от платове и материи. И не е нужно да сте моден експерт, за да го направите.

Ето някои полезни съвети как да подчертаете талията с дрехи:

Дрехи с висока талия

Полите и роклите с висока талия или ръкавите на блузите, които обвиват тялото, могат да акцентират върху областите около талията или ръцете. Панталони, поли, рокли или поли високо над талията могат да се използват, за да се създаде илюзията за по-тънка талия и по-изразена фигура.

Дрехите по тялото подчертават талията

Дрехи за подчертаване на талията

Дрехите с тесен или втален силует обикновено подчертават формите на тялото. Важно е обаче да се подбере не твърде прилепнала материя на дрехите, защото тя може да създаде обратния ефект и да подчертае и не толкова добрите страни на фигурата. Златната среда е да подберете прилепнали дрехи с еластична материя, която да се съвместява с формите на тялото.

Дрехи с колани в талията

Друг метод за подчертаване на тънката талия е да изберете дрехи, които имат вграден ластик или колан в областта на талията. Дрехите могат да бъдат разкроени или широки надолу, но стеснението в талията допълнително ще акцентира върху нея и ще я направи по-тънка. Ако носите широки рокли, поли и панталони, то просто можете да добавите колан.

Плетива с дефиниран силует

Облекла с добре дефинирани силуети и обем в горната или долната част на тялото (например, сака с волани или поли с обемни детайли) могат да създадат визия за по-тънка талия. Обемът на дрехите контрастира с вталената част на плетивата, като това перфектно подчертава тънката талия.

Цветове и десени

Дрехи за вталяване

Вертикални линии или десени могат да създадат визия за по-подчертана талия. Обикновенотъмните цветове имат известен скриващ ефект и могат да създадат впечатление за по-тънка талия. Черното, тъмните синьо или тъмнозелените тонове могат да помогнат за това.

Изборът на правилните дрехи е ключов за подчертаване на талията, но също така е важно да се почувствате уверени и комфортни в това, което носите. Различните стилове и комбинации могат да варират в зависимост от индивидуалния вкус и предпочитания на всеки човек.

Вижте още:

- Модни трикове за тънка талия;

- Йога за тънка талия;

- Хитринки за намаляване на талията;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest