ezine.bg»Статии»Здраве»Разкриха причинителя на хипертонията

Разкриха причинителя на хипертонията

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1540
Разкриха причинителя на хипертонията

Радващ факт за милионите хора по света, страдащи от сърдечни проблеми, хипертония и високо кръвно, набра популярност през последните дни в общественото пространство.

Според последните научни разработки на група здравни експерти, вече е разкрит главният виновник за причинителя на хипертонията. Само по себе си това откритие е изключително важно, като може да стане причината за спасяването на много новородени и страдащи от сърдечни проблеми хора.

Новото проучване, което е публикувано в Nature, разкрива, че една от основните причини за хипертонията са хормоните, наречени ангиотензини. Тяхната главна функция е свързана със стесняване на кръвоносните съдове, което води до повишаване на налягането.

Тъй като тези хормони обикновено са скрити дълбоко във вътрешността на протеин, все още не е ясно какво причинява освобождаването им.

Благодарение на свръхмодерни и мощни рентгенови лъчи, учените са достигнали до извода, че опасни кислородни молекули са тези, които предизвикват освобождаването на хормоните.

Разкриха причинителя на хипертонията

Значението на това ново откритие може да заработи с пълна сила в полза на страдащите от хипертония. Изследването на тези хормони би помогнало за разработването на нови видове лекарства.

На базата на новите научни открития биха могли да се разработят витамини, които да премахват вредните молекули и да предотвратяват появата на високо кръвно налягане.

Въпреки че високото кръвно налягане може да се лекува по медикаментозен начин, много често пациенти спират да приемат своите хапчета за сърце, тъй като имат странични ефекти като умора и гадене или просто, защото се чувстват добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest