ezine.bg»Статии»Здраве»На оръжие срещу целулита

На оръжие срещу целулита

На оръжие срещу целулита
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
60.00 лв.
Виж ››

Целулитът е най-досадният проблем за почти всяка съвременна жена. Той представлява мастни наслагвания, който се акумулират подкожно.

Правилното хранене, добрата диета и редовната физическа активност са трите оръжия, с който можете да поведете успешна борба срещу целулита.

Според последните проучвания, само във Великобритания 90% от жените имат целулит. Козметичната индустрия непрекъснато бълва продукти, но според специализираното издание "Journal of Cosmetic and Laser Therapy" все още няма доказателства за тяхната ефективност.

Ето защо най-лесният и надежден метод за премахването на "портокаловата кожа" си остават здравословните промени в начина на хранене и живот като цяло.

На първо място ограничете животинските мазнини. Вместо тях набавяйте по-голямата част от калориите си от следните храни: крехки меса като пилешко или бяла риба, броколи, зеле и спанак, ядки и семена, бобови растения.

Избягвайте за известно време и млечните продукти. Ако има видимо намаление на целулита, тогава продължавайте в същия дух. Също така имайте предвид, че контролът над калорийния прием е важен за намаляване на целулита.

Но това не означава, че трябва да се подложите на глад. По-лесният начин е да опитате да се храните през деня на 6 малки порции, разпределени равномерно.

Всяка жена трябва да консумира от 1500 до 1800 килокалории на ден, за да постигне оптимални резултати в отслабването и същевременно това да не доведе до осезаем спад в енергийните нива.

На оръжие срещу целулита

Спортувайте повече. Забравете за козметичните продукти и болезнени масажи - физическата активност е и най-евтиният и най-ефективният начин да намалите подкожните мазнини.

Разходката и карането на колело са добри методи да подобрите тонуса си. Високоинтензивните интервални тренировки доказано изгарят повече мазнини от монотонните кардиотренировки.

Плуването и джогингът, както и умерената домакинска работа също подпомагат повишения разход на калории.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest