ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Аеробиката премахва апетита и депресията

Аеробиката премахва апетита и депресията

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1502
Аеробиката премахва апетита и депресията
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

Наред с балансираното хранене, спортът е извънредно важен за съвременната жена. Забързаното ежедневие, работата и стресът в офиса трябва да се тушират по някакъв начин и това не е като хапваме редовно черен шоколад. Не, че не помага, но нищо на света не може да замени ползите върху физиката и психиката на човек, които спортът ни дава.

Дори и да сте изморени след дългия работен ден, отидете в залата за аеробика. Този чисто женски спорт (макар и посещаван често от мъже) е незаменим помощник, когато искаме да поддържаме добра форма и когато страдаме от депресивни състояния.

Аеробната гимнастика ускорява сърдечния пулс, засилва кръвообращението и цялостно тонизира тялото. След всяка тренировка ще чувствате тялото си по-стегнато, по-раздвижено и в крайна сметка по-красиво.

Благодарение на аеробиката човек може лесно да контролира нивото на кръвната захар. Чрез ускоряването на метаболизма се регулира и телесното тегло, повишава се "добрият" холестерол.

Аеробиката премахва апетита и депресията

Редовните подскачания и съчетания в ритъма на музиката заздравяват костите, мускулите и ставите, намаляват риска от високо кръвно налягане и диабет. Ако посещавате залата 4 -5 пъти в седмицата ще се радвате на по-стабилно психично здраве – стресът ще бъде неутрализират, обсебващото чувство на безпокойството без ясна причина ще си замине.

Подобно на всички активни спортове и аеробиката има способността да подобрява функциите на мозъка. Американски учени са установили, че по време на заниманията с аеробика в мозъка протичат процеси, които значително намаляват апетита, а и оттам приема на излишни калории намалява.

Освен всичко друго, аеробиката въздейства и на психиката ни, като се отделя хормонът серотонин, който отговаря за доброто настроение. Аеробиката горещо се препоръчва на хора, страдащи от хронична депресия. За хората, подложени на хроничен стрес също е добро решение като бягство от натовареното и динамично ежедневие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest