Ezine.bg»Статии»Интимно»Поза номер едно в секса – мисионерската

Поза номер едно в секса – мисионерската

Поза номер едно в секса – мисионерската
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

Мисионерската поза е най-предпочитаната в секса, установиха сексолози. При нея мъжът е от горе, а жената от долу и контактът лице в лице я прави най-любима и най-практикувана.

Защо позата се казва мисионерска? Според легендата името й дошло от туземските плена на тихоокеански остров. Християнските мисионери обяснявали на коренното население, че при съвкупление е приемливо само положението "лице в лице – мъжът отгоре". Други твърдят, че радвайки се на знойните туземки, те прилагали само тази поза.

Поза номер едно в секса – мисионерската

Според терминологията мисионерската поза в секса е позиция по време на вагинален полов акт, когато мъжът и жената се намират в хоризонтално положение, с лице един към друг и мъжът обикновено лежи отгоре.

Едно от главните й преимущества е емоционалният фактор. Мъжът се чувства доминираща страна и в същото време може да даде разнообразни ласки.

Мисионерската поза е изгодна и от физиологична гледна точка. Клиторът е добре стимулиран от докосванията до партньора, а и жената само може допълнително да го стимулира за по-мощен оргазъм.

Сексолозите смятат, че мисионерската поза е сред най-предпочитаните от мързеливците в леглото. Тя не изисква особена гъвкавост на тялото и не е много уморителна – по-малко за жена, и малко повече за мъжа върху нея.

По време на секс в тази поза мъжът напряга мускулите на корема си, седалището и бедрата. Ако пък се приповдигне, ще натовари мускулите на гърдите и раменете.

Мисионерската поза е и достатъчно практична. Може да се практикува не само върху, но и под завивките, което е предимство пред студените месеци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest