ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Пилетата са виновни за астмата

Пилетата са виновни за астмата

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1528
Пилетата са виновни за астмата
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пулсов Оксиметър за пръст PulsOX 50 - D
60.00 лв.
Виж ››

Според едни от проучванията на британски експерти пилетата и кокошки навярно ще се окажат „виновници” за астмата. Всичко се дължи на новооткритата в организма на пернатите молекула, която експертите са на път да признаят за праотец на човешката, която причинява това тежко заболяване на дихателните пътища.

В организма на пилетата учените са открили молекула, за която се смята, че е “прародител” на молекулата в човешкото тяло, причиняващ пристъп на астма и алергични шокове. Специалистите смятат, че като изследват пилешката молекула, ще открият как алергичните реакции са еволюирали през последните поне 160 милиона години.

Видовете алергии, които съпътстват живота на много хора са няколко:

Остри – симптоми са налице, веднага след контакт с алерген. Такива са алергии към храни, ужилване от насекоми, козина, лекарства, метали, слънчева алергия.

Пилетата са виновни за астмата

Забавени – симптомите се появяват часове след контакта с алергена. Такива са например алергиите към полени.

Скрити или хронични - симптомите се проявяват дни след контакта с алергена. Такива са алергиите към храни, гъбички, амалгама и други метали в устата.

За да се предпазите от изострянето на алергиите, първата стъпка е да се огледате внимателно във вашия дом. Най-напред обявете война на прахта – почистете зад леглата и гардеробите, под леглото, както и горната част на таванския вентилатор. Винаги използвайте влажен парцал, тъй като сухите само разпръскват праха из помещението.

Опитайте се да премахнете от дома елементите, които са като магнит за алергените – големи килими, покриващи целия под (или по-голямата му част), щори и тежки завеси, плътни завивки, всичко, направено от пера, препарирани животни. Ако не можете да се откажете от тези елементи, почиствайте ги редовно от праха с влажен парцал.

Пилетата са виновни за астмата

Би било добре да обявите спалнята за място, забранено за достъп на домашни любимци. Съберете цялото си спално бельо, включително одеялата и завивките и изперете всичко на висока температура (около 50-60 градуса). Избършете матраците с влажна кърпа.

Почиствайте редовно мъртвите насекоми, налепени върху осветителни тела – при изсъхването си, те се превръщат в източник на алергени.

Не правете компромис с правилото всеки, който влиза в дома ви да си събува обувките до вратата. Дори да излезете навън за малко, после вкарвате в дома си немалко количество прах, мръсотия, кал и други алергени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest