ezine.bg»Статии»Здраве»Бръчки по ушите предричат инфаркт

Бръчки по ушите предричат инфаркт

Нина НордНина Норд
Джедай
2k391
Бръчки по ушите предричат инфаркт

Ако дъгата, която се образува между пръстите на изпънатите ви встрани от тялото ръце, е по-малко от 152 сантиметра, имате огромна вероятност на стари години да се разболеете от Алцхаймер, твърдят канадски учени.

Има вероятност за това да е виновна хранителна недостатъчност в критични периоди на растежа, което води до по-малък размах на ръцете. Това предразполага човек към умствен спад в по-зряла възраст.

Ако искате да се предпазите от Алцхаймер, задължително трябва да имате хоби, свързано с творчество – например рисуване или създване на керамични съдове.

Изследванията показват, че хората, чиято почивка е активна, страдат три пъти по-малко от Алцхаймер в сравнение с онези хора, които не тренират мозъка си.

Бръчки по ушите предричат инфаркт

Ако имате бръчки върху меката част на ухото, това може да е знак за повишен риск от сърдечни проблеми, инфаркт и спиране на сърцето. Бръчицата на едното ухо покачва степента на риск от инфаркт с тридесет и три процента, а на двете уши – със седемдесет и седем процента.

Според специалисти това се дължи на загуба на еластични влакна, което води до бръчици върху меката част на ушите, както и до проблеми с артериите. За да поддържате сърцето си здраво, намалете излишните килограми и следете за нивото на вредния холестерол и за кръвното си налягане.

Ако към четиридесетата ви година талията ви е по-скоро широка, отколкото тясна, то имате три пъти по-голяма вероятност да страдате от слабоумие към седемдесетия си рожден ден, дори да не страдате от затлъстяване.

Това важи с еднаква сила за мъжете и за жените. Една от причините за тази връзка е фактът, че за разлика от подкожната мазнина, мазнината, която обвива органите на тялото, отделя повече възпалителни хормони.

За да предотвратите натрупването на мазнини в областта на талията, трябва да се ориентирате към средиземноморската диета, която включва маслини, ядки, авокадо, риба, морски дарове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest