ezine.bg»Статии»Здраве»Масаж на главата променя настроението

Масаж на главата променя настроението

Нина НордНина Норд
Джедай
2k375
Масаж на главата променя настроението
Компактен комплект за спешна помощ - 18см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Компактен комплект за спешна помощ - 18см
23.00 лв.
Виж ››

Ако сте разстроени или без причина се чувствате зле, което се засилва през есента и зимата заради липсата на слънчеви лъчи, масажирайте точките на доброто настроение.

Принципът на масажа е с крайчеца на показалеца да се масажират точките по часовниковата стрелка няколко пъти дневно. Точките, които са по двойки, трябва да се масажират едновременно, когато са на главата, и поотделно, ако са на краката или ръцете.

Първата точка, известна на източните лечители, се нарича ин-тан – „линията на челото” и се намира точно между веждите. Шен-тин, „Мястото за душата” се намира на един сантиметър над предната граница на растежа на косата, в средата.

Тоу-вей, „Пазителят на главата”, се намира на един сантиметър над ъгъла на предната линия на растежа на косата, където челото преминава в слепоочие.

Масаж на главата променя настроението

Тай-ян, „Слънцето”, се намира по специален начин. Притиснете фалангата на палеца си към външния край на окото и възглавничката му ще се окаже точно върху слънчевата точка.

Бай Хуей, „Висше съединение”, е точката, която се намира точно на върха на главата. Шън Мън, „Божествените порти”, се намират във вътрешния край на мястото, където китката се съединява с ръката откъм страната на кутрето.

Тун-Ли, „Връзката с вътрешния свят”, е разположена на два сантиметра над гореспоменатата точка. Хе-Гу, „Затворената долина”, се намира малко по-сложно.

Погледнете отстрани и леко отгоре върху китката си, пръстите на която са свити. Над мястото, където свършва гънката между палеца и показалеца, ще видите леко възвишение. В центъра му е точката Хе-Гу.

Цзу-Сан-Ли, известна като „Точката от стоте болести”, се намира, като седнете на стол. Сложете дланта си върху коляното, като я отпуснете и леко разтворите пръстите си. Възглавничката на безименния пръст ще бъде точно над необходимата точка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
принцесс
принцесс
30.11.2010 10:43
Нямаше да е лошо да сложите снимки на точките, вместо безмислените, макар и позитивни снимки.
1
0