Ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Флиртът издава характера

Флиртът издава характера

Нина НордНина Норд
Джедай
2k337
Флиртуване

Според канадски психолози от начина, по който флиртувате, зависи бъдещето на отношенията ви. Типът на флирт, който използвате, може много да разкрие за характера ви.

Съществуват пет основни стилове на флиртуване, които човек използва при романтично общуване – игрив, традиционен, физически, искрен и учтив.

Всеки от тези типове носи различни видове опит в изкуството на флиртуването. Жените, които се придържат към учтивия флирт, се оплакват, че нямат успех с мъжете.

Според психолозите, ако хората знаеха повече за последствията от действията си и за резултатите, до които може да доведе един флирт, биха могли да разберат защо правят определени неща. Това би им помогнало да се придържат към типовете флирт, които да им осигурят успех.

За провеждане на изследването били използвани пет хиляди доброволци. Те били на възраст от 18 до 96 години. Станало ясно, че хората, които смятат, че мъжът трябва да направи първата крачка, се придържат към традиционното флиртуване.

Тези, за които флиртът е любима игра, твърдят, че флиртът е удоволствие, което не трябва да се превръща в нещо сериозно. Привържениците на учтивия тип флирт смятат, че хората трябва да са нащрек, ако някой ги заглежда.

Физическият и игривият тип флиртуване са характерни за екстравертните личности, а традиционният тип флиртуване е характерен най-вече за невротичните натури. Искреният тип флирт има две страни – положителната е свързана с откритост, а отрицателната – с невротичност.

Флирт

Твърдения от типа на „аз мога да покажа сексуалния си интерес” и „владея езика на тялото си” показват, че човек предпочита физическия флирт. Искрено флиртуват онези, които обичат да създават емоционални връзки.

Жените, които предпочитат традиционния флирт, често се заблуждават, че някой иска да флиртува с тях. Те имат доста проблеми, когато става въпрос за романтичните им желания и възможността да привлекат вниманието на мъжете.

Мъжете, които обичат традиционното флиртуване, са склонни към дълготрайни отношения с партньорката и едва ли ще помислят за друга жена.

Противоположни качества се приписват на хората, които са привърженици на физическия флирт. Такива хора не се притесняват, че имат дългогодишна връзка, ако се заинтересуват от някого.

Привържениците на игривия флирт твърдят, че с тях всички искат да излизат и да правят любов. Хората, които ги гледат отстрани, обикновено смятат, че те се държат прекалено предизвикателно, при положение че никой не очаква това от тях.

Любителите на искрения флирт смятат, че сексът е невъзможен без любов. Учтивият тип флирт набляга върху общуване, в което сексът е абслютно табу, ако няма перспектива за сериозна връзка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest