ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Спортуване според зодиите

Спортуване според зодиите

Спортуване според зодията
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

Звездите в Холивуд са луди по фитнесастрологията. Според личния хороскоп се изготвя специална програма на заниманията със спорт. Авторите на новата мания твърдят, че спортът е ефективен само тогава, когато е съобразени със зодиакалния знак на трениращия човек. Опитайте и вие да откриете спорт според зодията си!

Въздушните знаци да изберат йогата

Везните, Водолеят и Близнаците са под влиянието на стихията Въздух. По време на заниманията ви със спорт, главата ви трябва да работи активно, понеже ви е нужно разнообразие.

За да не губите настройката си, е необходимо често да тренирате. Идеалният режим е четири пъти в седмицата. Това не само ще ви помогне да запазите фигурата си, но и ще ви спаси от стреса.

Изпробвайте суперсъвременни тренажори, с които да трениратe едновременно и тялото, и мозъка. За органа си на мислене изберете тренировки в духа на тай-чи или йога. Тренирайте се на чист въздух.

За въздушните зодии са полезни спортовете, които обединяват координацията и умствената дейност. Подходящи са тренировките, при които участват и двете ръце: скачане на въже или киксбокс.

Огнените знаци да се отдадат на танците

Ако сте родени под знака на Овен, Лъв и Стрелец, вашата стихия е Огънят. Вие сте пълни с живот и желаете да получите максимум удоволствия от всичко, с което се занимавате. Във вас има много енергия, което ви позволява да тренирате 5 пъти седмично.

За поддържане на добра форма са достатъчни и само 2-3 пъти в залата. По характер сте общителни, затова ви подхождат колективните спортове. Да играете в отбор за вас е върхът!

Особено подходящ в това отношение е баскетболът. Полезни колективни мероприятия са колоезденето и пешите преходи. Притегля ви всичко ново, поради което трябва да изпробвате последния вик на модата – бразилския танц капоейра, в който ритуалните движения се съчетават със съвременната аеробика. Не забравяйте и за силовите занимания във фитнесзалата.

Водните знаци да плуват

Фитнесастрология

Щом сте родени под знаците Рак, Скорпион и Риби, вашата стихия е Водата. Вие сте мечтателните натури и по-скоро предпочитате масажите пред заниманията със спорт. Все пак трябва да се движите повече, тъй като организмът ви е склонен да задържа вода. За да я изгоните, трябва повече да се потите чрез физическо натоварване.

Ако не можете редовно да посещавате тренажорните зали, бягайте сутрин или поне упражнявайте сутрешна гимнастика. Правете коремни преси. Изпълнявайте повдигане на талото от лег и повдигане на краката с опора на лактите - по 20 пъти дневно.

Отдайте предпочитание на аеробните натоварвания. Опитайте например тае-бо, но можете и да упражнявате просто бягане на място под звуците на енергична музика. Посещавайте басейн не по рядко от веднъж седмично. За вас са подходящи всички водни спортове.

Езда и тичане за земните знаци

Козирогът, Телецът и Девата са под стихията на земята. Те са способни на всяко спортно натоварване. Сдържани и спокойни, склонни са да планират своите тренировки предварително. Постарайте се да се занимавате 3 пъти седмично по 45 минути.

Имате силна воля и сте в състояние да изпълните всичко, което сте си набелязали. Използвайте това си качество за постигане на високи спортни успехи.

Тъй като се нуждаете от мигновени резултати, можете да работите на уреди във фитнесзала с комплексни упражнения за всички групи мускули по споменатата по-горе програма пилатес.

Упражнявайте спортове и на открито. Полезни спортни дейности тези зодии са бягането, конният спорт, голфът. Не губете време с водни спортове, тъй като винаги трябва да усещате твърда почва под краката си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest