ezine.bg»Статии»Семейство»Отглеждане на детето»Кърмените бебета с по-високо IQ

Кърмените бебета с по-високо IQ

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1502
Кърмените бебета с по-високо IQ
3D Детска раница Frozen
3D Детска раница Frozen
39.90 лв.
Виж ››

Кърмените деца са по-умни. Това твърдят изследователи от САЩ. Оказва се, че кърмените деца изкарват далеч по-добри резултати от връстниците си, които не са получавали майчиното мляко. На тестовете за интелигентност те изкарвали средно със 7 точки по-високи резултати. Оказва се, че кърменето благоприятства за по-бързото и успешно развитие на сивото вещество, тъй като майчиното мляко е богато на мазнини и „добър” холестерол.

Децата, хранени с кърма, имат и по-добро зрение. Те рядко страдат от очни болести. Според специалисти по педиатрия естественото хранене е полезно за последващото развитие на ушите, зъбите, дробовете, сърцето, стомаха и бъбреците на мъничето.

За никого не е тайна, че кърмачетата имат по-силен имунитет, тъй като чрез майчиното мляко те поемат антитела. Кърмата съдържа още милиони макрофаги, които се унищожават вирусите и микробите.

Кърмените бебета с по-високо IQ

Майчиното мляко е изключително полезно, тъй като съдържа вода, белтъци, мазнини, въглехидрати, витамини, минерали и микроелементи.

Не по-малко полезно и здравословно е кърменето и за майките. По време на кърменето в тялото на жената се отделя хормона пролактин. Той действа на майката антидепресивно, премахва стреса и успокоява.

В първите месеци след раждането, чрез естественото хранене на децата си, жените стопяват тлъстинките, натрупани по време на бременността. Между 0, 6 и 1 кг. е теглото, с което ще се разделите в рамките на един месец. Отслабването с повече килограми обаче може да бъде опасно, тъй като може да доведе до намаляване на количеството на кърмата.

Интересен факт е, че кърменето предпазва от рак на гърдата с до 25 %. То намалява и риска от рак на матката и яйчниците. Проучвания сочат още, че кърменето понижава риска от развитие на остеопороза през климактериума 4 пъти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
KATY
KATY
13.09.2013 01:00
НЕ Е ВЯРНО МОЕТО БЕБЕ СЕ РОДИ 2 00 КГНЕ СЪМ ГО КЪРМИЛА ИЗОБЩО И СЕГА Е 19-ГОДИШНА ОТЛИЧНИЧКА В НАЙ-ДОБРИЯТ КОЛЕЖ В ЛОНДОН!
0
0