ezine.bg»Статии»Красота»Мигли и Вежди»Смокини и остър молив за идеални вежди

Смокини и остър молив за идеални вежди

Нина НордНина Норд
Джедай
2k372
Оформяне на вежди
Магнитни стелки за акупресура-16%
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
10.92 лв.
Виж ››

Издайници на нашето настроение са устните и веждите. Колкото и да се опитваме да се правим на весели, тъжно нацупените устни и навъсените вежди ни издават.

С помощта на коригиране на веждите можете да промените лицето си, да подчертаете плюсовете му и да намалите минусите му. Формата на веждите трябва да съответства на формата на лицето.

Запомнете, че добрата линия на веждите придава завършен вид на лицето. Горният край на веждите не се скубе. Симетричните вежди са украса за лицето, несиметричните го правят да изглежда криво.

Към края си веждите трябва да изтъняват. Колкото са по-големи очите ви и по-пухкави устните ви, толкова по-широки може да са веждите ви. Цветът на веждите не трябва силно да се различава от цвета на косата.

Вежди

Ако веждите ви са прекалено гъсти, те придават на лицето ви сурово изражение, затова е добре да разредите косъмчетата. Не се допуска срастване на веждите над носа – не е красиво да имате една огромна вежда.

С линийка можете да определите извивката на веждите си. За целта вземете линийка и я поставете в центъра на горната си устна, като я насочите по диагонал към зеницата на окото си. В точката на пресичане на линийката и веждата е мястото на центъра на извивката.

Овалното лице предполага дъгообразни вежди, те му придават приятен вид. Кръглото лице трябва да има вежди, които сочат към горния край на ухото – повдигнати нагоре и закръглени в края.

При квадратното лице веждите сочат към средата на ухото и са леко приповдигнати, могат да бъдат и дъгообразни. Тясното дълго лице е с прави вежди, леко отдалечени от горната част на носа. Ромбовидното лице е перфектно с вежди, които са леко повдигнати.

Смокини

Веждите имат нужда от всекидневни грижи и най-вече от разресване, като най-добре е това да става със специална четчица, напоена със зехтин или глицерин.

Изскубването на косъмчетата се получава най-безболезнено след топъл душ или след горещ компрес. Косъмчетата се издърпват с плоска пинсета по посока на растежа.

Ако искате да коригирате формата на веждите си, първо очертайте новата им линия с молив и изскубвайте косъмчетата, като следвате рисунката. Дезинфекцирайте кожата преди и след процедурата.

С подострен молив за вежди можете да завършите окончателно вида им. Тъмните и черни коси изискват черен молив, рижавите, кестенявите и русите – тъмнокафяв, светлорусите – бежов или пепелявокафяв.

С молива се нанасят леки размазани щрихи, за да изглеждат веждите естествено. След защриховането може да срешите веждите с четчица, за да се получи идеален резултат.

Можете веднъж седмично да поглезите веждите си с маска от смокини. Сушените смокини се сваряват в прясно мляко, вадят се и се поставят в парченца марли. Марлята се навива на миниатюрно руло и се поставя върху веждите. Отгоре се завива с топла кърпа. След двадесет минути се измива с топла вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest