ezine.bg»Статии»Красота»Трикове за по-дълги крака

Трикове за по-дълги крака

Трикове за по-дълги крака
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Много жени са опасно пристрастени към високите токове. Не защото се чувстват особено удобно по изкъртените плочки на тротоарите, а защото дават мило и драго краката им да изглеждат по-стройни.

Ако не владеете правилата за добра осанка, рискът да мъчите краката си и вместо възхищение да предизвикате присмех е твърде голям.

Запомнете, че добрата стойка е правило номер едно, ако искате да изглеждате по-висока и по-стройна. Малцина го изпълняват – да се изправят раменете и гърдите, да се прибере коремът. За да се сдобиете с тази осанка ще ви помогне добре познатото упражнение да ходите по няколко минути дневно с книга на главата.

Чисто визуалните похвати също не са за пренебрегване, щом искаме да "удължим" фигурата и по-специално краката си.

Избирайте дрехи в една цветова гама. Облеклото не бива да "разделя" тялото на две половини. Моделиерите и стилистите винаги съветват да се избягват хоризонталните линии, те скъсяват тялото. Такъв тоалет могат да си позволят само подчертано високите и стройни жени.

Обувките трябва цветово да се съчетават с чорапите. Контрастът може да изглежда интересен и екстравагантен, но не и добър за визуалните пропорции на тялото ви.

Имайте предвид, скъпи дами, че токчетата не винаги издължават крака. Ако глезените ви са масивни, контрастът с прекомерно тънкото и високо токче ще подсили дефекта.

Островърхите обувки по принцип създават впечатление за по-висок ръст, но ако сте дребна, стъпалата ви ще изглеждат неестествено големи. Оптималната височина за токчетата е 7 см.

Ако говорим за ботуши, най-добре е да се спрете на класическите, изчистени модели – всички пискюли, ресни, токи "утежняват" общото впечатление от фигурата. Едноцветните ботуши в ярки тонове удължават оптически крака.

Носете тесни тъмни панталони, чиято дължина изцяло да покрива тока. Освен прави панталоните могат да бъдат и съвсем леко разкроени от коляното. Тялото изглежда по-стройно, ако талията им е на естественото си място и, ако липсват различни допълнителни орнаменти.

Дългите поли правят фигурата по-тромава. Предпочитайте средната дължина със странични цепки, които също създават впечатление за удължен крак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest