ezine.bg»Статии»За Дома»Почистване»Експресно почистване на дома

Експресно почистване на дома

Нина НордНина Норд
Джедай
2k385
Експресно почистване на дома
Комплект от 4 броя пластмасови решетки за сифон
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 4 броя пластмасови решетки за сифон
3.90 лв.
Виж ››

Между основните почиствания на дома, които е добре да се правят поне веднъж на всеки сезон, трябва да се поддържа чистота в помещенията.

Понякога се налага това да се прави експресно, тъй като очаквате гости, които са ви се обадили преди час, че идват, а в къщата ви все едно че е паднала бомба.

Започнете с прибиране на всички разхвърляни неща, които по възможност поставете на местата им. Това, което не можете да поберете там, където е било преди, съберете в плик и оставете за преглед след като гостите си отидат.

Избършете с влажна микрофибърна кърпа всички повърхности, за да изчистите праха. Оправете възглавниците и кувертюрите на диваните и леглата.

Почистете с прахосмукачка, като не пропускате кухнята, където голяма част от мръсотията се натрупва около печката. С голяма скорост изтъркайте огледалата с помощта на спирт, за да блестят.

Експресно почистване на дома

Сменете всички кърпи и изплакнете мивките и тоалетната чиния със специални препарати. Напръскайте в банята и тоалетната с освежите за въздух.

Никога не икономисвайте от качествени препарати за почистване, защото с тяхна помощ ще почистите много по-бързо и ефикасно дома си. При това ще го направите с минимум усилия от ваша страна.

Всички препарати за почистване е добре да се съхраняват на едно място, за да ви е по-лесно. Върху горната повърхност на високите шкафове сложете вестник, вместо да бършете праха. Вестникът събира праха, просто редовно го сменяйте.

В банята не използвайте обикновен сапун, а течен, за да избегнете разкиснатия сапун и омазаната със сапунени парчета мивка. Когато почиствате големи повърхности, най-лесно това става с помощта на средства за почистване, които се разпръскват.

Не събирайте много неща и не ги трупайте едно върху друго, защото това затруднява почистването. И не зарязвайте хигиената и реда в къщата си до такава степен, че преди гостите да са дошли, вие да не можете да се справите и с половината от трудната за изпълнение задача да направите дома си уютен и подреден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest