ezine.bg»Статии»Красота»Захар и масла за нежни ръце

Захар и масла за нежни ръце

РалицаРалица
Новак
15737
Грижа за ръцете
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

През зимния сезон всички дами се оплакват от суха и загрубяла кожа на ръцете. Наистина ръцете ви също преживяват доста през студените дни. Всеки път, когато ги миете, губите голяма част от влагата и естествената им мазнина.

Ето няколко простички стъпки, които можете да предприемете, за да имате красива и нежна кожа през цялата година.

1. За да отсраните мъртвата и разкриете новата, по-здрава кожа, се опитайте да ексфолирате веднъж дневно. Можете да си закупите козметичен продукт за тази цел.

По-хитър и ефективен метод обаче е ексфолиране със зехтин и обикновена гранулирана захар. Смесете двете съставки и разтривайте кожата с тях за около три минути. Внимавайте със деликатната зона около кожичките на ноктите. След което изплакнете и подсушете с мокра кърпа.

2. Всеки път, когато се миете, вие губите така ценната за кожата ви мазнина. Задължително поставяйте крем за ръце след всяко измиване, за да овлажните кожата си. Убедете се че продуктът, който използвате, съответства на нуждите на вашия тип кожа.

Грижа за ръцете

3. За интензивно овлажняване нанесете крем на ръцете си преди лягане и си сложете памучни ръкавици. Ръкавиците ще задържат лусиона върху кожата ви, така че той да попива през цялата нощ. Правете тази процедура поне два пъти в седмицата. След две седмици ще се сдобиете с нежната и красива кожа, която винаги сте желали.

През зимата не е препоръчително да се използват антибактериални сапуни и гореща вода, тъй като те спомагат за допълнителното изсушаване на кожата. А когато излизате навън не забравайте да поставите меки и топли ръкавици.

Не забравяйте, че ръцете ви се забелязват от всички. Техният вид говори много за вас. Ръцете издават отношението ви към хигиената, но и някои особености на характера ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest