ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Момичетата влизат в пубертет на...9 г.?

Момичетата влизат в пубертет на...9 г.?

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1530
Момичетата влизат в пубертет на...9 г.?
Стилна сгъваема масичка за лаптоп-21%
Препоръчано за теб:
Стилна сгъваема масичка за лаптоп
35.00 лв.
27.50 лв.
Виж ››

Момичетата вече влизат в пубертета преди дори да са навършили 10 години, твърди доклад на скорошно проучване. Това предполага, че малките дами стават и сексуално активни на все по-невръстна възраст.

Проучване, изследвало 1000 момичета в Дания през 2006 г. установило, че гърдите на девойките започват да се развиват на възраст 9 години и десет месеца. Това е с една година по-рано от 1991 г., когато след проведено подобно проучване се оказало, че този процес започва около 11 г.

Ранното стъпване в пубертета, причинено от завишените количества естроген, могат да предивикат рак на гърдата или да засилят опасността от сърдечно-съдови заболявания.

Учените напомнят още, че младите дами са зле подготвени да започнат сексуалното си развитие на тази крехка възраст.

Момичетата влизат в пубертет на...9 г.?

„Много се изненадахме от резултатите и от рязката промяна в развитието на момичетата“, споделя проф. Андрю Джил, директор на департамента за растеж и репродукция в копенхагенската университетска болница, пред в-к Sunday Times.

След като момичетата узряват рано, те драматично се впускат и в тинейджърските проблеми по-рано от нормалното, в същото време сатват по-податливи на определени заболявания, казва още професорът.

Според него обществото ни трябва да е по-загрижено и да се опита да разбере какво се крие зад тези аномалии. Ранното влизане в пубертета е ясен знак, че нещо рефлектира върху децата, независимо дали това са нездравословните храни, химикалите, които ни обграждат или липсата на движение.

Друго изследване наскоро открило връзка между прекомерната употреба на месо и ранното сексуално узряване на децата.

Изследователи от университета в Брайтън открили, че 49 % от момичетата, които ядат месо 12 пъти в седмицата на 7 годишна възраст, достигат до пубертетна възраст на 12 и половина, сравнени с 35 % от тези, които хапват месо 4 пъти в седмицата.

Преди 50 години пубертетът настъпвал на 12 – 14 години. На всеки 10-20 години тази възрастова граница се съкращава с няколко месеца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
44
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Иванова
Иванова
22.05.2013 12:43
...и ако продължават да се хранят с месо, натъпкано с хормони, след две десетилетия, ще са в пубертет година след прохождането си. Браво на хранителната индустрия, гадове!
13
0