ezine.bg»Статии»Красота»Коса»4 съвета как да придадем обем на косата

4 съвета как да придадем обем на косата

РалицаРалица
Новак
15837
4 съвета как да придадем обем на косата
5в1 Масажор за почистване и масажиране на лицето
Препоръчано за теб:
5в1 Масажор за почистване и масажиране на лицето
20.00 лв.
Виж ››

Всеки иска да има неустоима коса, изпълнена с обем и жизненост. Ако по рождение имате тънки и фини коси, ето няколко важни съвета как да придадете по-голям обем и привлекателност на прическата си.

1. Не мийте косата всеки ден. Това ще премахне от косата нейните естествени и полезни мазнини и дори ще я изтъни повече. Вместо това се ограничете в измиването на косата през ден или през два. Фризьорите препоръчват да не измивате косата в деня, в който смятате да да правите специална прическа. Подходящо е това да стане на предишната вечер, а не непосредствено преди стилизирането на косата.

2. Разрошете косата. Ако се сушите със сешоар, можете да опитате да разрошвате косата и дори да въртите главата на различни страни при сушенето. Сигурно ви се струва странно, но тези движения ще повдигнат косата от корените и ще създадат обем на косата. Освен това винаги използвайте козметика, която е предназначена за придаване на обем и сила. Нанасяйте тези продукти(лак за коса или пияна) в корените, там, където смятате, че имате нужда от най-много обем.

3. Внимавайте с изправянето. Когато изправяте косата, не го правете само с движения надолу. Това е противопоказно, защото по този начин ще намалите ефирността на косата. Вместо това, когато вземете кичур, се опитайте да го изправяте нагоре – от корена до връхчетата, това би й придало желания вид и би направило косата много обемна.

4. Трик с ластик. Има и начини, чрез които можете да добавите обем на прическата, без да е необходимо да закупувате козметични продукти. Всичко, от което се нуждаете, е ластик за коса. Преди да си легнете вечер, съберете косата си и я вържете точно на върха на главата. Когато се събудите на сутринта, тя ще има много повече обем от обикновено. Избягвайте да стягате прекалено много ластика, защото това може да е болезнено и в същото време да увреди косъма. Не забравяйте, че този метод се използва само, когато косата ви е вече суха, ако е мокра, ще получите нежелани форми и гънки.

Сушене на коса

В допълнение фризьорите съветват още да подбирате внимателно ластиците за коса. За описаните методи те трябва да са „облечени“, т.е. не тънките ластичета, по които остава много коса след премахването им, а големите и меки такива. Сресвайте косата си всеки ден по няколко пъти, като започнете естествено от корените, само че продължете не надолу, а на горе по продължението на косъма. Това също придава повече обем на косата. Избягвайте прекалено често да горите косата си с преси и маши. Това й причинява щети, трудни за поправяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest