ezine.bg»Статии»Любопитно»Миш-Маш»Смъртта е само една дума

Смъртта е само една дума

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1540
Отвъдното
Стилна сгъваема масичка за лаптоп
Препоръчано за теб:
Стилна сгъваема масичка за лаптоп
35.00 лв.
Виж ››

Много хора се боят от мисълта за смъртта, вярвайки, че това е краят на тяхното съществуване. Но ако има доказателства, че хората умират само физически и продължават да живеят духовно. Тази статия ще внесе яснота относно възможността да съществува живот след смъртта и ще сгрее душите ви.

Има ли живот след смъртта и ако да, как можем да бъдем сигурни в това? Ако мислите, че роднините и приятелите, които сте загубили в течение на годините са си отишли завинаги, ще видите, че всъщност има голяма вероятност те да са тук и да присъстват в живота ви. Ето някои истории на очевидци.

Вуйчо ми беше сериозно ранен и идваше в съзнание и изпадаше отново в безсъзнание в продължение на шест месеца, през които беше в болница. Майка ми реши, че трябва да отидем да го видим. Тя искаше да види брат си поне веднъж преди той да умре, ако смъртта му беше неизбежна.

Въпреки, че думите му дойдоха много бавно и едва доловимо, той й прошепна "Ал, видях мама и тя ме прегърна, беше прекрасно." Баба ми беше починала преди четиридесет години и майка ми беше изумена, когато вуйчо ми каза това. И все пак, нещо в очите му й подсказваше, че това е истина.

Лекарите са се трудили много, за да успеят да накарат сърцето му да проработи отново и затова преживяването, което е имал е било невероятно. Той се е озовал изведнъж в скута на баба ми, която го е милвала по косата и го е уверявала, че всичко е наред.

Един близък приятел – Франк, претърпял сърдечен удар по време на престоя си в Ню Йорк, докато е на почивка със семейството си. За четири и половина минути сърцето му е спряло да бие......

Месеци след неговото възстановяване, аз го срещнах в един супермаркет и се спрях да говоря с него. Попитах го дали е имал някакво преживяване докато сърцето му е било спряло и са се опитвали да ги съживят. Той ми обясни, че по време на тези четири и половина минути, докато лекарите са се опитвали да го съживят, неговия дух се е намирал в единия от ъглите на стаята и е наблюдавал какво се случва.

Той видял съпругата си и сина си в другия ъгъл на стаята – те били изключително разтревожени и уплашени. Въпреки, че бил много натъжен заради състоянието на жена си и сина си, той преживял ужасни вътрешни конфликти, защото голяма част от него наистина не искала той да се върне. Чувствата на мир и любов, които го обзели били толкова обгръщащи, че искал да си остане там, където е.

Може би тези преживявания са тук, за да ни напомнят, че сме на земята за кратко време и че трябва да ценим всеки миг, да обичаме безусловно и да очакваме нашето завръщане у дома.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
510
44
34
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари (51)

Изпрати
Име
Име
29.04.2015 23:21
Там няма нищо.Една странна душевна хармония и тогава в този миг всичко губи смисьл и нищо няма значение....и не те боли.Когато се вьрнеш вече си различен и не те е страх, защото осьзнаваш,че смьртта не е страшна.
0
0
Иван
Иван
25.10.2013 17:22
Аз искам да разкажа за един случай.Имах комшии в жилищен блок.Майка и дъщеря.Майката беше на около 80 години.Жизнена.Дъщеря и често боледуваше.Дъщерята имаше деца но те бяха в чужбина.Един ден тя получава пристъпи и изпада в кома след което е приета в болница за лечение.Правят и операция при която се установява че има ракови разсейки.Тя не идва в съзнание.Това се случва в четвъртък.В петък нейната майка от притеснение получава мозъчен инсулт и до вечерта почива.Дъщерята не може да знае за това защото е в кома.Децата и си идват за да погребат баба си и да гледат майка си.По времето което я гледат разправят,че майка им постоянно е споменавала тяхната баба и техния баща,който беше починал преди десетина години,като е викала оставете ме не искам с вас да дойда искам да остана с децата.Какво означава това?
1
0
zori3ta
zori3ta
25.10.2013 12:10
Майкъл Нютън - Пътя на душите - чрез хипноза достига до отговорир който ще удовлетворят въпросите на тази темал
1
0
ЕМИЛ ИВАНОВ
ЕМИЛ ИВАНОВ
25.09.2013 12:01
ТОВА СА ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ,НЯМА ТАКЪВ ФИЛМ.
1
5
gost
gost
23.09.2013 07:46
Убедена съм в това, че починалите ни близки живеят в
друго измерение. Имала съм и имам много сънища с тях. В началото се плашех, защото обикновенно винаги идват за да ме предупредят за опасност.
0
0
ева
ева
15.09.2013 23:06
гледайте 45 минутов документален филм които се казва мом4ето и предисниа му живот на англииски го написвате и сами стигнете до извода
0
0
емо
емо
15.09.2013 16:11
смъртта е само едно начало...
2
0
Д.Л.
Д.Л.
15.09.2013 13:05
Не е страшна смъртта, страшна е раздялата.
Далай Лама
2
0
демерта
демерта
27.06.2013 14:14
Моята майка почина на 29.11.2010год.страшно много ми липсва,сигурна съм че има живот след смЪртта.Смъртта не е краят,тя е ново начало,от физическия към духовния свят.Вярвам,че има някъква висша сила! И има свят на живите и мъртвите и мостът между тях е любов
6
0
Ани
Ани
27.05.2013 15:07
Вътрешно в себе си знам,че смъртта от която се страхуваме не е краят!Няма да разказвам всичките си наблюдения и преживявания потвърждаващи тази моя увереност,но ще ви споделя само факта,че когато съпруга ми почина на 29.11.2012г аз го помолих да идва при мен,да ми показва че е с мен,да бъде птиче което ще идва на прозореца ми и вярвайте ми почти всеки ден това се случва като при това последните няколко дни бях далеко от дома си и там където бях същото врабче ме намери и ме придружаваше почти постоянно!
0
0