ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Кои са тайните съставки за щастлив брак?

Кои са тайните съставки за щастлив брак?

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1502
Кои са тайните съставки за щастлив брак?
Фасонка със сензор за движение, 60 W
Практичен аксесоар за вашия дом:
Фасонка със сензор за движение, 60 W
32.00 лв.
Виж ››

Тайните съставки за щастлив съвместен живот ще поддържат връзката ви здрава и силна през годините. Има няколко ценни съвети, които всички омъжени трябва да следват, а именно: да бъдат гъвкави в отношенията си, да умеят да правят компромиси, да прощават и да не бъдат злопаметни.

Колкото повече забравяте и прощавате, толкова по-щастлив брак ще имате, съветват експерти по взаимоотношенията между мъжа и жената.

Кои са тайните съставки за щастлив брак?

1. Решавайте възникналите проблеми веднага. Никога не оставяйте нещата да тлеят. Брачните консултанти съветват всички спорни въпроси да се обсъдят внимателно в рамките на 24 часа след възникването на проблема. Ако не направите това, по-добре впоследствие не се връщайте към него, забравете го, без да го споменавате повече.

2. Оставяйте неща, над които нямате никакъв контрол, зад гърба си. Трябва да се научите да приемете факта, че понякога нещата не зависят изцяло от вас. Ако стеченията на обстоятелствата не са под вашия контрол, примирете се и се опитайте да съхранете любовта и щастието във взаимоотношенията ви. Вглеждането в миналото е лошо за здравето на вашия брак.

3. Опитвайте се да се съгласявате с партньора, независимо, че първоначално смятате, че не изхожда от правилна позиция. Във всеки брак има моменти, в които няма среща на гледните точки. Приемете факта, че е възможно половинката ви никога да не е на едно мнение с вас в конкретни дискусии. Нормално е да имате определени различия във възприятията.

4. Никога не си лягайте гневни. Винаги решавайте споровете преди да заспите.

5. Оставете миналото, да бъде минало. Не изравяйте от миналото грешките на партньора с цел да го накарате да страда или да му причините болка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
VERITAS
VERITAS
19.04.2015 09:10
За щастливият брак са нужни двама: тя и той и две понятия: кой е прав и кой не е прав.
Когато жената е права навсякъде трябва да говори: добре че аз го направих... добре че ме послушаха ... аз го извърших ... аз ... аз ... и т.н.
Когато той не е прав трябва веднага да си признае, да поиска прошка и да си "посипе" главата с пепел.
Когато той е прав да си мълчи, дума да не обелва.
Когато тя не е права трябва да говори ... в множествено число: ние сбъркахме ..., ние допуснахме ..., ние сгрешихме.
0
0
Нина
Нина
26.09.2013 21:57
Лесно е да се каже, трудно- да се направи.
1
0