ezine.bg»Статии»Семейство»Домашните любимци са полезни за здравето

Домашните любимци са полезни за здравето

РалицаРалица
Новак
15837
Домашните любимци са полезни за здравето
Четка за ефективно премахване на власинките
Практичен аксесоар за вашия дом:
Четка за ефективно премахване на власинките
15.00 лв.
Виж ››

Ако искате да поддържате всички членове на семейството във форма – вземете си куче.

Проучване наскоро разкри, че подрастващите, които имат домашни любимци вкъщи, са с изненадващите 50 % по-малко уязвими към наднормено тегло в сравнение с децата, които не се грижат за животно вкъщи.

В проучването участвали 1110 деца на възраст от пет до дванадесет години. Резултатите от изследванията показали, че децата, които отглеждат куче, са в много добра физическа форма. Под „отглеждане” учените дори не включвали задължителните разходки. Редовните игри с домашните любимци оказва се са изключително полезни за здравословното състояние на подрастващите.

Ръководителят на изследването професор Джо Салмън заявил, че „решението за отглеждане на домашен любимец е страхотна стратегия за родителите, които изпитват трудности да отделят децата си от продължителното гледане на телевизия или безкрайното взиране в компютърните игри”. Салмън изтъкнал още, че подкрепата за физически упражнения е жизненоважен компонент за здравето на семейството.

Домашните любимци са полезни за здравето

Не бива да забравяме, че отглеждането на животно от дете е много отговорна и трудна задача, която учи всички членове на семейството на отдаденост, грижа и взаимопомощ.

Разбира се има някои основни хигиенни правила, които трябва да се спазват, за да бъде семейството ви здраво. Както дресирате домашния си любимец така трябва да възпитате детето на важни навици. Трябва да му обясните какви са неговите отговорности за животинчето и за себе си. Абсолютно задължително е детето да мие всеки път ръцете си, след като е пипало или си е играло с животинката, да не пипа в котешката тоалетна, да не споделя храна от неговата порция или да си играе с играчките на домашния любимец.

Когато животните са ваксинирани и обезпаразитени като цяло няма проблем да се отглеждат в съжителство с децата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest