ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Здравословно Хранене»Щастието пречи на отслабването

Щастието пречи на отслабването

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1502
Щастието пречи на отслабването
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
Качество без компромис:
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
29.00 лв.
Виж ››

Щастието е страхотно за сърцето, но не е най-добрият приятел на излишните килограми. Наскоро учени от Япония установили, че хората, които не изпитват толкова често еуфорични радостни емоции, а по-скоро са песимистично настроени, са по-слаби или по-лесно успяват да влязат във форма.

Проучванията са правени с цел да се установи връзката между удовлетвореността, която човек изпитва от връзката с партньора си и съответно отражението върху фигурата.

Разбира се, тези резултати изобщо не трябва да ни подтикват към негативизъм. Напротив. Има много начини, чрез които можете да поддържате желаното тегло и в същото време да бъдете щастлива с любимия.

Креватните упражнения и спорта под завивките не са единственото решение…Изследване, проведено в Пенсилвания, САЩ, разкрило, че жените, които тренират във фитнеса заедно с половинката си, губят много повече тегло от колкото тези, които ходят сами.

„Някои биха казали, че няма нищо по-романтично от това двойка влюбени да спортуват заедно. Това в повечето случаи се дължи на освобождаването на феромони с потта”, отбелязва британският инструктор Пади Хоуксуорт.

Щастието пречи на отслабването

Отслабването с партньора, разбира се, не е задължително да става във фитнеса. Танците също са чудесен начин за сваляне на излишните килограми. Урок по танци е предпоставка за страхотно изкарване на вечерта с партньора.

Има много неща, които можете да правите заедно, въпросът е дейността да се харесва и да е интересна и за двама ви. Колоездене, тенис, склано катерене – списъкът е безкраен.

Тичането при хубаво време например е още едно подходящо решение. Дори и да не поддържате обща скорост – можете да тичате на интервали – тичането първоначално с вашия интензитет, а впоследствие с тази на партньора, след което отново с вашата скорост дори има много по-добър ефект, що се отнася до изгарянето на мазнини, категорични са фитнес инструкторите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest