Мъжкият маникюр

Нина НордНина Норд
Джедай
2k382
Мъжкият маникюр
Луксозна кутия за бижута и часовници
Качество без компромис:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

Вече са далече в миналото времената, когато мъжете с добре поддържани нокти предизвикваха ехидни усмивки. Сега е трудно дори да си представим мъж, който е с мръсни, изгризани или прораснали нокти.

Добрата поддръжка на ноктите изобщо не е знак за специфична ориентация на мъжа, това издава само желание да е винаги в перфектна форма.

Ако работите с хора, трябва да се постараете ръцете ви да не изглеждат като на комбайнер. Трудно е да получите доверието на хората, ако забележат дори един неугледен детайл какъвто са например зле поддържаните нокти на ръцете.

Забравете за предразсъдъците си и влезте в козметичен салон, сега навсякъде предлагат и услагата поддържане и оформяне на мъжки маникюр.

Мъжкият маникюр

Никой няма да ви предложи лакиране на ноктите, нито да ги украси с камъчета и рисунки като женските. Първо ръцете ви ще бъдат накиснати в специална ваничка с етерични масла.

Пет минути кожата на пръстите ви ще се напои, а след това ще отстранят или ще избутат кожичките на ноктите ви. Много мъже просто изгризват кожичките си, което е много грозно.

Тази процедура не е болезнена, още повече, че нежните създания понасят много по-болезнени интервенции в името на върховната цел – да ви се харесат.

Маникюристката ще обработи ноктите ви с различни пилички, за да повторят формата на възглавничките на пръстите ви. Със специална пиличка ноктите ви ще бъдат полирани.

Те няма да блестят като лакирани, просто ще имат свеж цвят, ще изчезнат неравностите и сивкавите нюанси. В много салони ще ви предложат лакиране със специално укрепващо средство.

Това не е безцветен лак, а концентрат от хранителни вещества, които поддържат ноктите ви здрави и силни. Накрая маникюристката ще ви зарадва с масаж на ръцете с помощта на подходящ крем или масло.

А ако не можете да преодолеете предразсъдъците и не можете да прекрачите прага на козметичния салон, направете си маникюра сам, за да можете с гордост да държите скъпа писалка в ръцете си, без да стряскате никого с неприятния контраст – зле поддържани нокти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest