ezine.bg»Статии»Семейство»Бременност и Раждане»Йогата повишава шансовете при ин витро

Йогата повишава шансовете при ин витро

Йогата повишава шансовете при ин витро
Практичен моп с три глави и диспенсър за течности
Практичен аксесоар за вашия дом:
Практичен моп с три глави и диспенсър за течности
76.00 лв.
Виж ››

Практикуването на йога по време на бременността може да предложи много ползи, но не трябва да забравяте, че се изисква да бъдете изключително внимателни към това занимание.

Съществуват много различни мнения относно йогата и бременността. Повечето практикуващи обаче се обединяват около това, че началото на бременността не е най-добрия момент за първи път да започнете да се занимавате с йога.

Ако обаче все пак решите да опитате, то задължително трябва да бъдете под наблюдението и ръководството на експерт по йога или човек, който разбира от йога и бременност.

Ако решите да се запишете на специализиран клас по йога, непременно уведомене обучаващия ви специалист, че чакате дете.

Според експертите и лекарите не е препоръчително да практикувате йога между 8-13 гестационна седмица. Отбягвате пози, които притискат корема. Също такива, които включват задържане на въздуха.

В същото време американски специалисти твърдят, че йогата е подходящо средство за увеличаване на шансовете за зачеване при ин витро.

Източното изкуство притежава положителни свойства за успокояване на духа, които са свързани предимно с намаляването на стреса.

Йогата е най-ефективният и най-сигурният начин за премахване на нервното напрежение и високата тревожност. Точно тези симптоми често съпътстват жените над 40 годишна възраст, които правят опитите да заченат ин витро.

Изследването е обхванало жени на средна възраст, които вече са се подлагали на тази процедура. Резултатите показват, че вероятността от зачеване при дамите, които са практикували йога, нараства с няколко пъти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest