ezine.bg»Статии»Красота»Няколко мита за красотата

Няколко мита за красотата

Няколко мита за красотата
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Всяка жена се старае да изглежда перфектно. Много често от уста на уста жените си предават една на друга различни съвети за това как да поддържат красотата си. Някои се предават от поколения наред, но кои от тях да истина и кои не?

Слънцето лекува ли кожни дефекти?

То може временно да изсуши пъпките и да ви излъже, че сте ги излекували. В същото време обаче то пречи на здравите клетки на кожата ви и след време състоянието ви ще се влоши.

Намалват ли краставиците подпухналостта под очите?

Те не правят това, а просто охлаждат. Краставиците остават хладни доста време, след като са били извадени от хладилника. Точно тази студенина помага за намаляването на подутостта, а не самата краставица.

Студеното кара кръвоносните съдове около очите да се свият. С други думи вдеки студен предмет би трябвало да има подобно въздействие.

Кафето и шоколадът водят ли до акне?

Жените обикновено прекаляват с шоколада и сладкото, когато са подложени на стрес. А с шоколада обикновено "върви" и кафето. Така може би причината за пъпките е стресът, а не кафето и шоколадът. Отдавна е известно, че стресът е рисков фактор за кожата и може да доведе до много видове обриви по лицето и цялото тяло.

Мазната кожа нуждае ли се от хидратация?

Някои хора смятат, че ако имат мазна кожа, не е нужно да я хидратират. Това обаче не е така. Дори и най-мазната кожа се нуждае от допълнително хидратиране. Нивото на хидратацията на кожата не е свързано с омазняването й.

Няколко мита за красотата

Статистиката показва, че 78% от хората с мазна кожа трябва да се справят с проблема дехидратация. Затова е от съществено значение за хората с мазна кожа да използват козметика, която ще регулира производството на себум и също така ще поддържа кожата хидратирана.

Честото сресване накъсва ли косата?

Косата трябва да се сресва по три пъти всеки ден и то с походящата четка или гребен. И това не я накъсва. По-скоро обратното. Когато съчетаете това с консумирането на достатъчно плодове и зеленчуци, богати на витамини, не би трябвло да имате проблеми. Не забравяйте да правите и маски на косата си.

Сухата кожа причинява ли бръчки?

Това не е вярно. Бръчките са просто следа от нашето остаряване и от прекоремното излагане на кожата на слънце без защита. Дори и жените с много мазна кожа имат бръчки и не по-малко от тези със суха кожа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest