ezine.bg»Статии»Красота»Билковите вани са полезни за кожата

Билковите вани са полезни за кожата

Билковите вани са полезни за кожата
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
Качество без компромис:
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
59.00 лв.
Виж ››

Билковите вани са едни от най-полезните за кожата. Те успокояват, почистват я и я правят по-стегната и по-еластична.

Билкова вана с мента и евкалипт.

- Смес от листа на мента, евкалипт, бреза, ягода, орех се прави в съотношение 3:2:2:2:1 в 3 л вода. Билковата смес се залива с кипяща вода, затворя се в съд и се оставя да престои 2 часа. Прецежда се и се налива във ваната с топла вода. Продължителност на процедурата 20-30 минути.

Билкова вана с маточина и бащерка

- Смес от листа маточина и мащерка се прави в равни количества за 2 литра вода. Листата се заливат с кипяща вода и се оставят да киснат час и половина. Прецежда се и се добавя във ваната.

Билкова вана с хмел

- Един килограм ситно нарязан хмел е за 3-4 л вода. Залива се го със студена вода за 5-10 минути, след което се кипва за около 5 минути. Оставя се да изстине за 10 минути, прецежда се и се излива във ваната.

Билкова вана с коприва

- Билкова вана с коприва намалява умората и лекува възпалението на кожата. 50 г изсушени листа от коприва се заливат с гореща вода и се кипват за 15-20 минути. Отварата се прецежда и се добавя във ваната. Процедурата трае 20-25 минути.

Билковите вани са полезни за кожата

Билкова вана с липов цвят.

- Билковата вана с липов цвят успокоява нервната система. 100 г липов цвят се заливат с 2 л вода и се оставят за 5-10 минути. След това се кипват за 5 минути и се изчаква отварата да изстине за още 10 минути. Прецежда се и добавя към ваната. Желателно е престоят във ваната да е 20 минути.

Билкова вана с градински чай

- Билковата вана с градински чай отнема напрежението на кожата, помага при прекомерно потене. Кипва се 200 г градински чай в 1 л вода. Оставя се да престои 20 минути и след прецеждане се изсипете във ваната с топла вода.

Билкова вана с лайка и липа

- Билковата вана с лайка и липа успокоява, помага за здрав сън, намалява възпалението на кожата. Две чаши цветове от лайка и липа се заливат с литър гореща вода. Кипва за 15 минути, след което престоява 3 часа. Изсипва се във ваната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest