ezine.bg»Статии»Семейство»Мама и Бебе»Топхрани за повече кърма

Топхрани за повече кърма

Бременност и предостящо кърмене

Храненето през първите месеци от майчинството на всяка жена е от изключителна важност за кърмата й. Често жените се оплакват от ниско производство на кърма и това е сериозен проблем, тъй като майчиното мляко е най-полезната храна за новороденото.

Производството на кърмата е пряко свързано с това, което майката яде и пие. Приемането на големи количества вода е от съществено значение, но храната е друг важен фактор.

Има храни, които могат да помогнат за увеличаване на количеството на кърмата. Кои са най-добрите храни и подправки, които помагат за стимулиране на производството на кърма?

Копър - той е добре известен със своята способност за увеличаване количеството на кърмата. Семената му са били използвани от жените още преди векове като средство, насърчаващо производството на кърма. Копърът може да стимулира производството на естроген и пролактин, които са необходими за производство на мляко в гърдите. Копърът може да се яде суров, варен, задушен.

Сминдух - тази подправка стимулира гърдите да произвеждат повече мляко. Според Университета в Уисконсин сминдухът обикновено се използва за увеличаване количеството на кърмата в краткосрочен план. Но тази подправка може да се използва безопасно и в продължение на дълъг период от време.

Сусам - сусамовите семена се използват за увеличаване на производството на мляко на гърдата в азиатските страни.

Кайсии - Университетът в Уисконсин препоръчва да се включват кайсиите в диетата за насърчаване производството на майчино мляко. Кайсиите са богати на витамин С и други витамини, които ще са от полза за бебето.

Магданоз - той също увеличава производството на мляко при кърмачките.

Чесън - той е познат добре на медицината и има дълга история. Едно изследване установило, че бебетата пият по-активно млякото от гърдите на майките си, които преди това са яли чесън.

Кайсии за повече кърма

Ядките и бобовите растения - най-често препоръчваните бобови растения са просо, ечемик и ориз, леблебия, боб и леща. От ядките - бадеми и кашу. Суровите ядки са за предпочитане, отколкото печените или солените.

Овес - това е една от най-полезните храни, съдържащи протеини, витамини, минерали и микроелементи, които поддържат метаболизма на мазнините. Това е друг потенциален начин за насърчаване на притока на мляко. Овесът спомага за производството на кърма, защото е богат на желязо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest