ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Как да се възстановим след тежка раздяла?

Как да се възстановим след тежка раздяла?

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1540
Как да се възстановим след тежка раздяла?
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.
Виж ››

На всеки се случва да бъде съкрушен след раздяла. Понякога дори ви се струва, че няма начин как да се вземете отново в ръце.

Няма място за паника. Предлагаме ви десетте най-добри правила за възстановяване след раздяла, предложени от психолози.

1. Първото нещо, което трябва да напрaвите след скъсване партньора, е да не правите нищо. През първите 24 до 48 часа сте предразположени да взимате лоши решения. Вашата преценка е замъглена от силните емоции. Фокусирайте се върху невземането на каквито и да е било решения, докато не се успокоите.

2. Покрийте се. Понякога да се „покриеш“ е равносилно на спасителен парашут за вашите чувства. Тогава започват първите опити за възстановяване от шока. Отидете при родителите си за няколко дена, останете при най-добрия си приятел. Другият вариант е да се запасите с филми, да си изключите телефона и да останете насаме със себе си във вашето най-комфортно място – дома ви.

3. Независимо къде решите да останете, при разговорите с другите или при самоанализа на случилото се бъдете максимално искрени със себе си и околните. Споделете на другите какво е действителното ви емоционално състояние. Няма нужда целят свят да разбере, че сте съсипана. Основното е, да се доверите на най-близките си за лошите неща, които са ви се случили. Кратък разговор и прегръдка понякога е изключително добро лекарство за нараненото самолюбие.

4. Опитайте се да си изясните какво е довело до сегашното ви положение, какви са дълбоките причини за раздялата.

5.Следващата стъпка е да определите „кръга на контрол“. Това ще рече да си дадете сметка какво е зависило от вас и кое от случилото се не е било в обсега на вашия контрол. Тук отново трябва да бъдете честни със себе си.

Как да се възстановим след тежка раздяла?

6.Съсредоточете се върху това, което сте спечелили от цялото развитие на взаимоотношенията. Трябва ясно да разберете, че това, което се е случило, не е персонален провал. Важното е да си направите изводите, и на база придобития опит да не повтаряте същите грешки.

7.След като вече сте се поуспокоили, се съсредоточете върху добрите страни на личността ви, припомнете си всички успехи, започнете отново да вършите нещата, в които смятате, че сте най-добри.

8.Разнообразете ежедневието си. Някой друг флирт няма да е излишен. Вие поставяте границите.

9.Поставете камуфлажа. Въпреки че все още не сте преодолели напълно случилото се, вече е време да си възвърнете предишното уверено излъчване. Вдигнете главата и с достойнство посрещайте всичко, което ще ви се случва в бъдеще. Не се крийте от света.

10. Никога не забравяйте ценните уроци, научени от раздялата. Тези, които имат цикъл от неуспешни връзки, обикновено правят постоянно едни и същи грешки и не прилагат наученото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
52
41
31
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
LyuboMir Georgiev
LyuboMir Georgiev
08.07.2013 11:31
Финалната поанта на едно от стихотворенията на Алфред дьо Мюсе е: "Дори след тежката разлъка, дори след безутешен плач,аз предпочитам наш,та мъка пред ролята ви на палач"/ако някой желая да прочете цялото стихотворение нека се обърне към Френска класическа поезия.Или към мен.Хубав ден на неутешените.И на разгневените...
6
0