ezine.bg»Статии»За Дома»Повече за белия цвят в интериора

Повече за белия цвят в интериора

Повече за белия цвят в интериора
Комплект от 4 броя пластмасови решетки за сифон
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комплект от 4 броя пластмасови решетки за сифон
3.90 лв.
Виж ››

Белият цвят е цветът на чистотата. Използването на белия цвят в интериора е добро решение, тъй като с лекота можете да го комбинирате с различни стилове. Бялото има доста разновидности: чисто бяло или различни оттенъци.

Белият цвят винаги е актуален за домашния интериор. Когато той е основен цвят, винаги впечатлява със своята простота, светлина и елегантност. Благодарение на белия цвят ще постигнете мекота, лека атмосфера и усещане за свежест.

Белият цвят може лесно да бъде съчетан с всеки интериорен стил и декоративни елементи. Бялото е идеален фон, който подчертава мебелите, текстила и предметите.

Начините за прилагане на белия цвят в интериора са много разнообразни. Често той се използва като фонов цвят, разкривайки край себе си предмети и детайли в различни тоналности.

Въпреки всичко изброено, чисто белият цвят в интериора носи своите минуси и плюсове. Отсъствието на цветови съчетания в бялото пространство може да стане сериозен проблем за непрофесионалните дизайнери.

В този случай е препоръчително да въведете в интериора някакъв привлекателен детайл от друг цвят и текстура, който да наруши еднообразието и да направи пространството хармонично и уравновесено.

За да направите абсолютно белия интериор по-топъл, използвайте декоративни елементи от естествени материали - като дърво и тъкани.

Повече за белия цвят в интериора

Когато използвате чисто белия цвят в качеството на фон, избягвайте другите оттенъци на бялото. В този случай можете да загрозите вида на помещението.

Вместо чисто бял цвят можете да използвате неговите оттенъци - този вариант в момента е по-популярен. Белият цвят се оцветява леко с други цветове - например, кафяво и червено. Като резултат се получават топли оттенъци на белия цвят, които са подходящи за стените.

Класическо и винаги модерно остава черно-белия интериор. Тези два цвята са перфектна комбинация за всеки един стил на обзавеждане и декориране, а контрастът между тях придава смисъл на предметите като ги кара да изпъкват.

Комбинацията черно-бяло е и прекрасен фон, който подчертава останалите детайли и елементи от обзавеждането. В интериорния дизайн черното и бялото служат за хармонизиране на атмосферата при наличието на силни цветове или пък се използват самостоятелно за създаването на изтънчена, спокойна едноцветна палитра.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest