Ezine.bg»Статии»Здраве»Искате здраво сърце – медитирайте

Искате здраво сърце – медитирайте

РалицаРалица
Новак
15735
Искате здраво сърце – медитирайте
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Все повече специалисти вече горещо препоръчват алтернативни методи като добавка към основното лечение на хора, страдащи от проблеми със сърцето.

Всички са на ясно с благотворния ефект, който има отпускането, мисленото откъсване от средата, в която се намираме или с други думи блаженото медитиране. Оказва се обаче, че този вид психическо и физическо разтоварване не просто ни прави по-спокойни, намалявайки стреса, но и заздравява сърцето ни.

Твърдението е на учени медици от университета в Уисконсин, САЩ. Според изследване, цитирано от БГНЕС, редовната медитация намалява с до 50 процента риска от задълбочаване на сърдечни проблеми при хора с коронарна болест.

Искате здраво сърце – медитирайте

Все пак изследователският екип подчертава, че хората, които вече имат определени проблеми, не могат изцяло да се доверят на този метод. Той трябва да бъде по-скоро допълнение, а не основна панацея.

Научното обяснение за здравословните ефекти на медитацията се крие във факта, че благодарение на нея клетките се насищат с много кислород, а нервната система се успокоява.

Медитацията има и други предимства. Тя успешно подобрява уменията за съзерцание, размишление и самонадблюдение.

Практикуването й прави нашето съзнание по-гъвкаво и отворено.

За здрав дух и здраво тяло медитирайте поне по 20 минути всеки ден. Хубаво би било медитацията да става във фиксиран от вас час, в който, ако е възможно, никой няма да ви безпокои.

Препоръчително е с течение на времето нейната продължителност постепенно да се увеличава.

Най-добрата стойка е да сте седнали с изправен гръб. Идеята е да се осигури свободно преминаване на енергия през тялото ни.

В крайна сметка основният принцип на медитацията – положителното мислене, може да се окаже ключът към съвършено здраве и спокоен ум.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest