Ezine.bg»Статии»За Дома»Астрология на интериора

Астрология на интериора

Астрология на интериора

Астролозите са убедени, че зодията определя не само характера и съдбата, но и вкусовете. Дизайнерите също са съгласни с тях. Така например Скорпионите често желаят червеният цвят да присъства в интериора, а Лъвовете – оранжевият.

Овен – силни, енергични, хора които никога не се отчайват. Според астролозите за тях са подходящи жизнерадостните цветове върху стените: бледно оранжеви, жълти, прасковени, светлозелени. Предпочитат леки класически мебели в универсални цветове.

Телец – независимо от своята сила и твърдост, често избират романтични елементи и леки пастелни тонове. Комбинират тривиални нюанси. Телците експериментират и с необичайни съчетания: например, изумруден и оранжев, лилав и маслиново зелен. Стилът, който е идеален за тях е кънтри, елементи от него присъстват и в градския апартамент, и на вилата на Телеца.

Близнаци – често неуверени в себе си, непостоянни, променливи. Те биха се радвали да следват определен жизнен принцип, но съмненията в постъпките им ги дебнат зад всеки ъгъл. Подобна двойствена натура, естествено, се отразява върху жилището им. Там преди всичко ще видите леки, мобилни, съвременни мебели. Според дизайнерите, Близнаците са неспокойни натури, на които трудно може да се угоди. Те винаги искат нещо ново и нестандартно, например, необичайни съчетания на цветове и материи. Стъклен шкаф в класически интериор или кристална ваза в интериор в стил хай-тек – това е много типично за тях.

Астрология на интериора

Рак – скромни, романтични. Техният дом трябва да бъде крепост, в която да се скрият от житейските невзгоди, да съберат сили и решителност. Затова интериорите, които създават са сдържани и спокойни. Представителите на тази зодия предпочитат благородните цветове: син, тъмно розов, кафяв, успяват да ги съчетават в идеални пропорции.

Лъвовете - горделиви, жилището им олицетворява тяхното разбиране за лукс и разкош. Те избират най-скъпото и най-доброто, а ако не могат да си го позволят, намират нещо оригинално, което се среща много рядко. В цветовата гама предпочитат благородни цветове, често от огнената палитра.

Девите - те са практични хора, в интериора ценят лаконичността. Оформянето на техните жилища често се отличава с прави линии и геометрични рисунки, то е функционално, удобно и добре планирано. Девите притежават безупречен вкус и никога не биха съчетали нещо несъчетаемо. В дома им присъства хармония на цвят и стил.

Везните - уравновесени натури, затова харесват спокоен интериор, лишен от крайности и екстравагантност. В домовете им цари уют и хармония, а също и усещане за свобода и простор. Чужди са им крещящите цветове, тяхната гама е "кафе с мляко". Тънки ценители на всичко естествено, Везните допълват дома си със стайни растения.

Скорпионът - един от най-загадъчните зодиакални знаци. Стилни, страстни, властни натури, които изискват много от себе си и околните, те имат нужда от постоянна емоционална подкрепа, в това число и у дома. Затова червеният цвят им е необходим, но не като прелива в стаята, а върху аксесоарите. Често в домовете на Скорпионите присъства и морската тема, спомени от последната им почивка.

Астрология на интериора

Стрелец – творческа, непостоянна натура. Мобилните мебели, които лесно се трансформират са много подходящи за тях. Палитрата на тази зодия е от жизнерадостни цветове: син, жълт, оранжев.

Козирог – големи консерватори. Те обичат класическият стил – в облеклото, мебелите, начина на живот, идеи за обзавеждането си черпят в музеите и дворците. Идеално съчетание за тях е черно-бялата гама, която подчертава друг доминиращ цвят, например, червен, син или зелен.

Водолей – мечтател, който живее в облаците… В жилището му се забелязва творчески безпорядък, претрупани всевъзможни детайли, цветове. Много често те самите не знаят, какво харесват, затова си купуват всичко необичайно, което е привлякло тяхното внимание.

Риби – впечатлителни, романтични особи, които постоянно се грижат за своите близки. Те избират прости, функционални мебели и хармонична, топла цветова гама. Тънката им натура се проявява при избора на аксесоарите, те обичат селския и източния стил.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest