ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Йога»Какво трябва да знаем за йогата

Какво трябва да знаем за йогата

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1505
Какво трябва да знаем за йогата
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
Препоръчано за теб:
Спортен колан за отслабване с ефект на сауна
20.00 лв.
Виж ››

В последно време йогата придобива все по-голяма популярност. Много известни личности сериозно я пропагандират. Всеки е чувал за различни йога техники, музикални и йога фестивали, които се провеждат в различни страни.

За хората, които гледат сериозно на йогата, това е не просто вид упражнение, а направо различен начин на живот, който осигурява физически и духовен комфорт.

Ако още си нямате и представа от йога, но искате да започнете да се занимавате с този вид упражнения, е полезно да знаете някои малки и прости тайни предварително.

Първо научете повече за различните асани. Това са позите в йогата. Наблюдавайте как ги правят другите хора, разберете какъв ефект има една или друга поза. За новаците се препоръчват по-простите пози.

Какво трябва да знаем за йогата

Не е добра идея да се опитвате веднага да правите сложни пози, защото така може да си докарате някоя травма. Може отстрани да изглежда лесно, но трябва да сте физически подготвени.

Намерете подходящата за вас програма на тренировки. Преди да я изберете, трябва да знаете, че има различни видове занимания, в които можете да се движите повече или да се задържате по-дълго в положение на някоя поза.

Много зависи от типа йога и дори от самия инструктор. Можете да посетите различни групи и да си запознаете с инструкторите, преди да изберете това, което ви се струва най-подходящо.

За заниманията с йога ще ви е необходимо килимче и удобни дрехи. В много клубове се предлагат подложки, но ако смятате да се заемете сериозно с йога, е добре да си купите собствено килимче, за да можете да правите упражнения и у дома, а и е по-хигиенично, отколкото до използвате чуждо.

Йогата е много индивидуална. Когато се отдадете на занимания, можете сами да си подберете програмата, времето за тренировка, определяте позите, които ви прилягат най-добре и ги правите с темпото, което сами си изберете.

Йогата е нещо като самореализация, истинска свобода, при която всеки индивид може да стане част от вселената.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest