ezine.bg»Статии»Красота»Стягане на кожата в домашни условия

Стягане на кожата в домашни условия

Жана Г.Жана Г.
Новак
554250
Стягане на кожата в домашни условия
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Ако се грижите правилно за кожата си, тя ще ви се отплати с красив вид и свежест, която ще запази младостта ви дълги години. В противен случай кожата ви ще изгуби своята свежест и ще стане сивква, ще имате бръчки.

Вместо да прибягвате до услугите на пластичен хирург, можете да стегнете кожата си вкъщи, дори без да се налага да посетите скъпия салон за красота.

Единственото условие, което трябва да спазвате, е редовността на домашните процедури, в противен случай те няма да имат желания от вас ефект.

Ако състоянието ви е плачевно, домашните процедури няма да ви помогнат, но затова не трябва да допускате да се стига дотам. Вкъщи можете да подобрите тонуса на кожата и да отстраните фините бръчици.

Стягане на кожата в домашни условия

Най-важни са стягащите маски за лице и шия, сред които хранителни и почистващи. Маските трябва да се правят не по-рядко от три пъти седмично.

Правете си два пъти седмично самомасаж на лицето, за да премахнете мъртвите клетки и да подобрите тонуса на мускулите на лицето. С дсва пръста внимателно разгладете кожата на бузите, като ги движите от носа към слепоочията.

По същия начин разгладете кожата на челото, но отдолу нагоре, от веждите към косата. Разглаждайте кожата на бузите от средата на брадичката към ушите.

С външната част на дланите масажирайте областта под долната челюст. След масаж нанесете върху лицето маска. Най-добре действа маската от една супена лъжица зехтин, един жълтък и пет капки лимонов сок. Нанася се за двадесет минути и се измива с топла вода.

Маски от смачкани на пюре плодове, както и от белтъци, разбити с брашно, действат стягащо на кожата. Те се измиват след двадесетина минути с топла вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
yorkers.org - ринопластика
yorkers.org - ринопластика
17.09.2014 06:07
Да си направиш маска с натурални продукти е най-добре.
1
0