ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Опасните симптоми по лицето

Опасните симптоми по лицето

Опасните симптоми по лицето
Масажор и четка за почистване на лице 5в1
Препоръчано за теб:
Масажор и четка за почистване на лице 5в1
22.00 лв.
Виж ››

Лицето може да разкаже много за своя притежател, без да скрива нито начина на живот, нито болестите, нито лошите навици. Внимателно разгледайте познатите черти в огледалото. Така ще откриете признаците, сигнализиращи за проблеми в организма, и ще можете навреме да се посъветвате с лекар.

Устни - упоритите ранички в ъгълчетата на устата свидетелстват за недостиг на витамин В2. Бръчиците около устата се появяват от пушене. Парещото мехурче на устните е причинено от вируса на херпес. Ако често имате херпеси, трябва да се лекувате с противовирусни лекарства под лекарско наблюдение. Посинелите устни сигнализират за проблеми в кръвообращението, а също и за сериозно заболяване на сърцето или белите дробове.

Очи - зачервяването на очите, съпроводено с парене, е най-честият симптом за алергия или простуда. А също и от преумора, недоспиване или прекомерна употреба на алкохол.

Изпъкнали блестящи очи в комбинация с рязко намаляване на телесното тегло, потене и сърцебиене са сигурен белег за повишена активност на щитовидната жлеза.

Шия - увеличени лимфни възли се появяват при инфекция на гърлото, носа или при наличие на възпалителен процес на зъбите. Уголемена шия, която се движи при гълтане, свидетелства за увеличена щитовидна жлеза.

Клепачи - издърпайте надолу долния клепач - вътрешността му трябва да е яркочервена. Ако е бледа, значи страдате от анемия - недостиг на хемоглобин в организма. Ако миглите ви сутрин са слепени от гной, налице е конюнктивит. Торбичките под очите са признак за нарушена функция на бъбреците, а тъмните кръгове показват преумора или стрес.

Уши - дълбоката вертикална бръчка в средата на меката част на ухото говори за предразположеност към сърдечносъдови заболявания. Появата на жълтеникави израстъци по кожата на ушите, клепачите и носа е признак за повишено количество холестерол в кръвта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest