ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Как да контролираме теглото си след брака?

Как да контролираме теглото си след брака?

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1502
Как да контролираме теглото си след брака?
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

След встъпването в брак повечето жени променят значително начина си на живот. Тази промяна личи най-вече по формите на омъжените дами. Някой приемат всичко спокойно, докато други стават много загрижени.

Бракът донася много подаръци на двойката. Един от тях е повече килограми. Наднорменото тегло не бива да се приема като нормален „страничен ефект“ на брака.

При всички положения напълняването не е здравословно. То отнема от блясъка на новата двойка.

Когато има желание, има и начин.

Даваме няколко съвета как да се справите с контролирането на теглото си в брака.

Как да контролираме теглото си след брака?

Започнете с планиране на съвместни физически натоварвания. Ако и двамата сте решени да избегнете напълняване, предопределенo и от спокойствието и сигурността във връзката, то тогава се захванете с физически дейности, в които и двамата да взимате участие. Излезте навън на по-дълга разходка или тичайте заедно в парка. Плуване, каране на колело или танци също ще дадат добър резултат. В допълнение по този начин ще си осигурите повече време за разговорите, за които през деня никога не остава време.

Наслаждавайте се взаимно на компанията си. Когато и двамата изградите навик да спортувате заедно е много по-малко вероятно да ви доскучае и да загърбите здравословните физически натоварвания. Партньорите винаги се мотивират взаимно, следователно много по-добре планират спортни активности за дълъг период от време.

Наблюдавайте какво количество храна приемате. Това е изключително важно. Наслаждавайте се на ястията и все пак се убедете, че количеството на консумираната храна не надвишава лимитите. Не преяждайте! В същото време ще е добре взаимно да контролирате приема на храна.

Фокусирайте се върху домашно приготвената храна. Избягвайте, да се храните навън с нездравословни продукти. Можете да си приготвите полезна вечеря, да я поднесете в романтична обстановка например. Когато все пак се храните навън, правете разумен избор на храната от менюто. Наблегнете на салатите и супите.

Вечеряйте рано. Ако се чувствате гладни към края на деня, най-доброто решение е да вечеряте по-рано. Дори и партньорът ви да не се е прибрал, сгответе си нещо здравословно и го хапнете. Не се чувствайте виновни. В противен случай отлагането на яденето с още няколко часа почти задължително ще доведе до преяждане. Впоследствие правете компания на любимия си, докато той се храни. Говорете му, но се въздръжте от втора вечеря.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest