ezine.bg»Статии»Здраве»Упражнения срещу болки в гърба

Упражнения срещу болки в гърба

Упражнения срещу болки в гърба
Електрическа пила за пети с ролки
Препоръчано за теб:
Електрическа пила за пети с ролки
20.00 лв.
Виж ››

След дългия ден, прекаран зад компютъра или тежка физическа работа, болките в гърба са наистина убийствени. В такива моменти дори и да легнете неприятното усещане не си отива.

Вижте няколко съвета и упражнения, съставени от най-добрите физиотерапевти в света, благодарение на които ще научите как лесно и бързо да се избавите от болката и да облекчите максимално гърба си.

Движете се повече - при заседналия начин на живот до гърба не достигат необходимите вещества, за да бъдат костите добре подхранени. Това от своя страна води до преждевременното им износване.

За да избегнете проблема е необходимо да ходите повече пеша или да плувате. Водата е едно от най-добрите средства, за да се спасите не само от болката в гърба, но и да поддържате идеална форма.

Избягвайте натоварването - когато трябва да вдигнете нещо тежко от земята, винаги приклекнете леко и тогава плавно повдигнете предмета. В този случай ще натоварите крака, а не гърба. Торбите за пазар винаги разпределяйте равномерно в двете ръце.

Не се прегърбвайте - старайте се винаги да стоите изправени. Краката трябва да са добре стъпили на земята. Когато шофирате винаги гледайте да не се напрягате. Освен това е много важно да имате добра опора, ако пък нямате зад кръста си сложете възглавница или нещо което да подпира добре гърба. Това ще ми позволи да запазите правилната форма на гърба и да избегнете болката.

Спете на удобен матрак - повърхността на матрака трябва да бъде гладка, без неравности или някакви топчета. Ако имате проблем с междупрешлените дискове трябва да спите на по-мек матрак или пък на специален ортопедичен. Относно позата се старайте да спите една страна или по гръб.

Не забравяйте тренировката в офиса - упражненията за гърба помагат да преустановите дискомфорта и да подобрите стойката си.

- Сгънете ръцете си в лактите и ги протегнете напред, като задържите в това положение за няколко секунди. Върнете се в изходна позиция и повторете упражнението 8-10 пъти.

- Съберете плещите. Сложете ръцете си зад гърба и вплетете пръстите си. Дръжте ръцете си изправени колкото можете и се опитайте да ги съедините, така че да усетите леко напрежение в плещите. Върнете се в изходна позиция и повторете 5 пъти.

- Протегнете се нагоре. С плавни движения повдигнете ръцете си нагоре, като ги изпъвате колкото ви е възможно. Издишайте и отпуснете ръцете си до бедрата, като не отделяте дупето си от стола, се опитайте да достигнете с ръце пръстите на краката. Вдишайте и повторете упражнението 5 пъти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest