ezine.bg»Статии»Здраве»Опасни ли са белите петна по ноктите

Опасни ли са белите петна по ноктите

Опасни ли са белите петна по ноктите

Белите петна по ноктите показват анормалност на нервната система, което може да доведе до заболяване. Тези петна се явяват още при големи душевни сътресения.

Но няма нищо страшно в появяването на белите петна. Те са просто предупредителни белези, които карат човека да вземе мерки срещу болезненото състояние, което предстои да дойде.

За да се освободи от тия петна, човек трябва да съсредоточи ума си към известна мисъл. В продължение на 2-3 месеца той може да премахне петната от ноктите си.

Има много митове около мистериозните бели петна по ноктите, но простата истина е, че по-голямата част от тях са причинени от предишна контузия на нокътното легло.

Затова ако ги имате, не бива веднага да мислите, че имате недостиг на витамини или минерални. В някои случаи, белите петна по ноктите могат да посочват някаква инфекция, но много по-често те са резултат от нараняване.

Подобно на синините, белите петна по ноктите не се появяват веднага. Може да мине време преди да ги забележите, защото те обикновенно са резултат от нараняване.

Според някои често срещани митове, белите петна по ноктите са резултат от дефицит на калций или яденето на твърде много майонеза. Понякога те могат да са и индикация за алергична реакция към продукт, който се използва на ноктите, като лак, втвърдител, или лакочистител.

Много хора, които носят изкуствени нокти, откриват бели петна след премахване на удължителите. Все пак ако забележите такива петна по ноктите си, потърсете лекар за да установи чрез изследвания каква е причината за появата им.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
53
43
33
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Георги Златев златния ХУЙ
Георги Златев златния ХУЙ
22.02.2015 01:43
На 15 за 16 съм аз имам такива петна от както се помня.Бях си ударил с тухла показалеца на лявата ръка и той след време стана сив и падна това беше 2009 година случи се в село Сотиря това не е лъжа пиша това защото попаднах в тази статия.Пиша това на 20 срещу 21.02.2015 Е това беше до нови срещи :-D
3
0
Мая
Мая
18.10.2013 21:01
На 49 години съм,и ги имам още от дете.Даже и в момента.Баба ми казваше,че като излезе бялото петънце,ми излиза късметче.:)
8
0