ezine.bg»Статии»Здраве»Рибеното масло отпушва артериите

Рибеното масло отпушва артериите

Рибеното масло отпушва артериите
Кутия за хапчета с отделения с нож за разрязване
Качество без компромис:
Кутия за хапчета с отделения с нож за разрязване
8.00 лв.
Виж ››

Рибеното масло засилва и крепи имунитета на болнавите деца. То предпазва от рахит, анемия и изтощение след тежко и продължително боледуване. Традиционно се предписва при туберкулоза на белия дроб и на костите, както и при туберкулозен лимфаденит. Признато е за най-добро средство и срещу кокошата слепота.

Рибеното масло е най-полезно при повишен холестерол, риск от стенокардия и инфаркт - след преживени стенокардни пристъпи и при наследствена обремененост. Също така и при нарушения на мозъчното кръвообращение. Пие се профилактично заедно с аспирина или антистенокардина.

Организмът го усвоява пълноценно през лигавиците и кожата. То прониква много по-лесно от зехтина и кравето масло. Затова често влиза в състава на мехлеми за изгаряне и кожни заболявания или се прилага директно.

В него се съдържат полиненаситените Омега-3 и Омега-6 мастни киселини, които предпазват от сърдечно-съдови заболявания, в които се крият лечебните му свойства.

Рибеното масло почиства клеясалите артерии. Рибеното масло предотвратява съсирването на кръвта. Натрупването на плаки по стените на артериите може да причини тромбоза или кръвни съсиреци в кръвоносните съдове. Когато това се случи в мозъка, настъпва инсулт, а когато се случи в артерия на сърцето, това води до сърдечен удар. То подпомага всички възстановителни процеси в организма. Но има и куп други полезни свойства.

Рибеното масло подобрява сърдечно-съдовата система.

Според направено проучване е установено, че омега 3 мастните киселини помагат за разсейването на тези съсиреци преди да са причинили вреди за организма.

Рибеното масло помага за намаляването на възпалението и болката. Облекчава и дори предотвратява заболявания като артрит, цистит, простатит и други.

Рибеното масло помага за подобряване на мозъчната функция. Подобрява паметта и усилва концентрацията.

Рибеното масло не на последно място помага и в превенцията на рака. Доказано е, че Омега-3 помага за предотвратяване на рак на простатата, рак на гърдата както и на рак на дебелото черво.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
42
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Нинка Гълъбова
Нинка Гълъбова
28.05.2013 09:17
Идеално запознаване за Здравето ни-Благодаря Ви,че Ви има_й че така добре се грижите за хората. Да Ви се връщат Добринките Преизобилно!!!!!-Амин!- Много Нови Успехи!!!!!
1
0