ezine.bg»Статии»Интимно»По-малко хляб, по-добър секс

По-малко хляб, по-добър секс

По-малко хляб, по-добър секс
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

Милиони мъже и жени по света страдат от понижено либидо. Това твърдят фармацевтичните компании, които си осигуряват огромни печалби от лекарства за сексуални проблеми.

Годишната сума от продажбите само на виагра в целия свят възлиза на 316 милиона лири. На пазара се появи и ново хапче, което още по-бързо повишавало мъжкото либидо.

Дали обаче решението на проблема с пониженото сексуално желание е в хапчетата?

Всъщност то може да е много по-просто. Според европейски сексолози понякога много от ежедневните ни навици, от храненето до приемането на лекарства при простуда – могат да се окажат причина за пониженото либидо.

Прекалената консумация на бял хляб и други преработени въглехидрати може да понижи сексуалността. Това е твърдение на Британската диетична асоциация.

Белият хляб освобождава захарта по-бързо от пълнозърнестия, а по-големите количества захар се свързват с появата на умора, което означава и липса на енергия за секс.

От прекалената употреба на захар се напълнява и се повишава нивото на естроген в организма. Съответно нивото на тестостерона при мъжете се понижава, отбелязват гинеколозите.

Пълните хора се чувстват и по-непривлекателни. Освен това притокът на кръв към половите им органи е по-слаб. Въпреки, че тестостеронът се възприема като мъжки хормон, той е необходим и за женското либидо.

Известно е, че прекаляването с алкохол намалява сексуалните възможности на мъжете и притъпява чувствителността и на двамата партньори. А хининът, който придава особения вкус на тоника, допълнително влияе отрицателно на либидото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest