ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Оцет за здрава коса

Оцет за здрава коса

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1502
Оцет за здрава коса
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
Практичен аксесоар за вашия дом:
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
49.99 лв.
Виж ››

Оцетът е незаменим в кухнята, но той също така е и прекрасно почистващо средство, а също така и мощен козметичен продукт. С помощта на оцет косата ви ще стане бляскава и мека.

Въпреки разпространеното мнение, оцетът не оставя никаква миризма върху косата ви след употребата му. Оставете косата да изсъхне добре и няма да има и помен от киселата миризма.

Най-голяма полза има от ябълковия оцет, който съдържа специални ферменти – вериги свързани помежду си белтъчни молекули, а освен това е богат на пробиотици.

Оцетът, който съдържа такива вещества, не трябва да се нагрява, така е по-полезен за косата. Оцетът ще ви помогне да се простите с налепите, които остават по косата ви след употреба на различни вакси и пяна за коса.

Оцет за здрава коса

Оцетът ще направи косата ви мека като коприна и ще я направи лесна за разресване. В зависимост от типа на вашата коса трябва да я изплаквате с оцетен разтвор от един до три пъти седмично.

Оцетът може да предизвика сухота, затова по-добре първо да използвате балсам за коса, а след това да изплакнете косата си с вода, в която сте добавили малко оцет.

Пропорцията е една част оцет, три части вода. Не използвайте гореща вода, защото кожата на главата ви направо ще падне.

С помощта на оцет можете да отстраните мръсотията от гребени и четки за коса. Отстранете космите по четката или гребена и пуснете аксесоара си за коса в купа, в която сте разтворили оцет във вода в пропорция едно към едно, като сте добавили капка от любимото си етерично масло.

За да се предпазите от пърхот и да се отървете от вече появил се пърхот, изплаквайте след миене косата с разтвор от сто милитра оцет и четиристотин милилитра хладка вода. След като изплакнете косата, я увийте в хавлиена кърпа за половин час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest