ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Спорт срещу депресията след празниците

Спорт срещу депресията след празниците

Спорт срещу депресията след празниците
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство-20%
Качество без компромис:
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
29.00 лв.
23.20 лв.
Виж ››

В забързаното ежедневие рядко имаме време за спорт и упражнения, а това със сигурност се отразява на тялото и здравето ни. А сега, точно след празниците, когато сме преяли и сме трупнали кила, е повече от важно да се движим.

За да влезете във форма, не е нужно да прекарвате часове във фитнеса. Може да изберете дейност, която е по-приятна и забавна за вас, и тя да има почти същия ефект, както упражненията във фитнеса.

Запишете се на йога курс, танци или различни видове спорт за разнообразие. Когато правите нещо с желание и интерес, резултатът и забавлението са гарантирани.

През зимата студеното време ни предизвиква да седим на топло и повечето хора нямат желание за спорт и движение. Но студеният сезон също ни предлага различни възможности за раздвижване.

Освен ските и сноуборда, които изискват повече време и разходи, кънките на лед са чудесен начин за забавление и спорт в едно. Ледените пързалки вече са лесно достъпни и не са нужни специална екипировка или умения, за да се насладите на това развлечение. Също така има много зали, които дават възможност за спортуване на закрито.

За да не ви става досадно, не е нужно да правите всички упражнения наведнъж. Десет минути сутрин, обед и вечер дават същия резултат, както 30 минути непрекъсната тренировка.

Когато вървите, правете го жизнено и енергично, това също се отразява на фигурата ви. Бързото ходене е добро упражнение, което може да правите постоянно. Ако имате домашен любимец, със сутрешната му разходка може да направите една добра тренировка.

Не прекарвайте обедната си почивка отново в седене. Хапнете бързо и отделете 20 минути за упражнения в близкия фитнес или направете дълга разходка. Ще ви се отрази освежаващо и ще се заредите с енергия за останалата част от деня.

Крачкомерът е евтин и лесен за употреба. Той ви помага да измерите колко сте активни. Опитайте се да постигнете резултат от поне 7000 крачки на ден.

Изкачването на стълбите също е един навик, който не е трудно да промените, а би се отразил добре на фигурата ви. Винаги, когато е възможно, използвайте стълбите, вместо асансьора или ескалатора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest