ezine.bg»Статии»Семейство»Семейни Отношения»Защо мъжът не ви разбира

Защо мъжът не ви разбира

Нина НордНина Норд
Джедай
2k399
Защо мъжът не ви разбира
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Табла за диван с приставки за дистанционни InnovaGoods
28.00 лв.
Виж ››

Жените никога не казват какво искат, но винаги се ядосват, ако техните желания не бъдат изпълнени от мъжете. Проблемът в общуването на жените и мъжете се крие в това, че жените винаги се изразяват с намеци, които според тях са очевидни.

Мъжете не разбират чак толкова от фините намеци, които им подмятат жените. Още повече, че обикновено жените влагат скрит смисъл в повечето си изречения.

И тук започват проблемите, тъй като жената си мисли, че мъжът все пак я е разбрал, а той не е разбрал нищо. Така например, ако жената казва, че наближава рожденият й ден, тя има предвид, че трябва да се поканят гости и напомня деликатно, че трябва да получи подарък.

Но най-вероятният коментар на мъжа ще е нещо от рода на: „Да, наближава...” Което води до вбесяване на нежното създание, уточнения и неразбиране как мъжът й не е схванал какво иска тя да му каже.

Защо мъжът не ви разбира

Обикновено такива разговори завършват или с бурен скандал, или с потиснати сълзи от страна на жената. Тя не се досеща, че просто в природата на мъжа е праволинейното мислене.

Това не е романтично и е далече от идеала на жената – силната й половинка да разбира всяка нейна мисъл. Но за да се избегнат такива ситуации, жената трябва да казва на мъжа точно какво иска.

Това е най-добрият вариант. Така отношенията в семейството ще се облекчат и ще се опростят. Ако искате да обсъдите с мъжа си празнуването на рождения си ден, просто поставете ясно въпроса и го обсъдете.

Мъжът не може да се досеща за всичките ви желания, но може да се досети за половината от тях. Добре е обаче, когато искате нещо от мъжа, да му обясните подробно детайлите.

В противен случай той няма да се научи да ви разбира още дълги години. Ако се научите да говорите за желанията си, това ще намали до минимум поводите за караници и неразбиране в семейството.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
МК
МК
30.09.2013 01:49
Ами хващайте си по-малко тъпи мъже. Или се научете да говорите правилно. Ако направите и двете, ще видите подобрение.
0
0
moni
moni
12.07.2013 13:13
И след дълги и обстойни обяснения мъжете не могат да ни разберат!
1
0