Ezine.bg»Статии»Мода»Бижута и Аксесоари»Как да връзваме шалове

Как да връзваме шалове

AdminAdmin
Администратор
1k1441
Как да връзваме шалове

Шаловете могат да се носят само върху шията или пък върху главата, като същевременно предпазват и шията от студа. Един от класическите начини за връзване на шал върху главата и около шията се прави с квадратен шал.

Той може да е както от плътна, така и от лека материя. Шалът се прегъва на две по диагонал. Слага се върху главата така, че краищата му да висят. Краищата се кръстосват и се връзват на врата.

Дамите с коса със средна дължина ще изглеждат ефектно, ако завържат продълговатия шал на специален възел. Шалът се слага на врата и отпред се връзва на нормален възел, така че краищата на шала да легнат един върху друг.

От краищата се оформя примка и единият край се промушва през нея. Стяга се и се образува възел с желания размер, след това се връзва на врата. Този начин на връзване е подходящ под ризи, които не се закопчават догоре.

Как да връзваме шалове

За елегантните дами е подходящо връзването на шала с брошка. Шалът се разполага на врата по такъв начин, че краищата му свободно да висят отпред. Те се промушват през брошката и ефектът е постигнат.

Нестандартното връзване на шала ще привлече със сигурност възхитени погледи. Разположете шала на врата си така, че отпред краищата му да висят и единият да е по-дълъг.

Направете обикновен възел. Придържайте късия край, а с дългия продължавайте да правите възли, но не с помощта на късия край, а с помощта на основната част на шала. Завържете отзад. Такъв начин за връзване е подходящ за къса коса.

Лесно ще освежите едноцветната рокля или костюма, ако вържете шал от лека материя в контрастен цвят върху кръста си.

Шалът се разполага в ръцете така, че средата му да е на талията ви отпред, краищата минават зад гърба и се връзва обикновен възел. След това се прави още един възел отгоре.

Яркият шал ще изглежда ефектно и с панталон. Разположете симетрично шала на кръста си. Прекарайте го през гайките на панталона като колан и го завържете на красив възел, но асиметрично.

Деловите дами, които искат да изглеждат не толкова строги, могат да използват пръстен за връзване на шала си. Шалът се разполага на врата така, че краищата му да висят отвън. Двата му края се прекарват през пръстен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
514
446
313
223
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
CrnoVino
CrnoVino
17.11.2013 13:58
Четох, четох... от всичкото четене, опитвайки се да проумея нещо, стигнах до заключението, че най-лесният и безспорно най-ефектен начин е:
слагате шала (по възможност по-дълъг) на врата си асиметрично, като късият край едва стига да направите възел. Правите съответния възел (може и обикновен, но по добре тип примка). Другия край омотавате няколко пъти около клона и връзвате. После скачате от клона.
За по-мързеливите - може да се вържете за клона на някое младо дръвче и да чакате да порастне :)
Успех!
9
0
Тeddi
Тeddi
29.07.2012 00:04
Аа всъщност шалът се прави по този начин:

Нагласяте шала на врата, така че краищата да са на еднаква дължина (долу-горе).. На едната страна зажръзвате обикновен възел, като не го стягате, а промушите през него (кръгчето преди да стегнете възела :Д)другия край (другата страна.. Тогава стягате възела.. Яко е..!!

!!!!.. Това е за дамите със средна дължина на косата..!!!! ;)
0
0
Тeddi
Тeddi
28.07.2012 23:45
Аз много обичам зимните шалове (абе като цяло обичам да нося шалове, но през лятото съм на гривнички и герданчета :D)..

Само да ви олесня за тези, които са със средно дълга коса, като мен ^_^.. Това нещо като цяло е тип вратовръзка..

Слагате шала на врата, като едната страна е по-дълга от другата (малко накриво го слагате).. После увивате дългата страна около късата един път, като направите така, че двете страни да си разменят местата.. След това промушвате страната, която сте увивали отзад-напред, така че да покрие увитот.. След това регулирате дължината.. ;);)

Не забравяйте, че отпред шала трябва да е по-дълъг, за да не се вижда отзад..!! ;) :P
1
0
Venitta
Venitta
28.01.2012 11:13
Мисля да пробвам с шал...не съм привърженичка но ще опитам.
0
0