ezine.bg»Статии»Здраве»Лечение и Процедури»Лекуване на гъбички по ръцете

Лекуване на гъбички по ръцете

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
945522k
Лекуване на гъбички по ръцете

Гъбичките са неприятни организми, които могат да се образуват върху тялото, причинявайки различни инфекции. Те предпочитат топли и влажни места, което означава, че се развиват добре върху живите организми. Гъбичките могат да засегнат всяка част от човешкото тяло – крака, гладка кожа, слабини и ръцете.

Ние използваме ръцете си за много неща. Осъществяваме комуникация с другите хора чрез ръкостискане, докосваме любимия човек. Това би било доста неприятно, ако по нашите ръце се образуват гъбички.

Макар да не инфектират кожата изведнъж, фактори като суха кожа и намалена имунна система могат да помогнат за бързото развитие на гъбичките.

Медицинската статистика показва, че всеки пети човек страда от гъбична инфекция по ръцете или краката. Това са трудно лечими заболявания, които са силно заразни. Не се поддавайте на препарати, които обещават бързи резултати, тъй като лечението протича бавно, в зависимост от това колко дълбоко са проникнали гъбичките в организма.

Гъбичките по ръцете могат да се образуват по ноктите и между пръстите, дланта на ръката също може да бъде засегната.

Кислородната вода е много ефективен метод при лечение на гъбички. Накисвайте ръцете си два пъти на ден в разтвора.

Оцетът също може да се приложи за лечение на ръцете. Смесва се половин чаша вода с един литър вода. Ръцете се накисват два или три пъти на ден.

Съществуват някои видове масла, които лекуват гъбичките. Маслото от чаено дърво е едно от тях. Можете да поставите масло върху вътрешната страна на нокътя с помощта на капкомер. Лавандуловото масло също може да се използва в борбата срещу неприятните гъбички. Когато купувате маслата се уверете в техния произход и качество.

Лимонът помага за махане на гной или мирис, петна причинени от тютюна и укрепва ноктите. Масажът на ръцете с половин лимон ще направи кожата гладка и мека. Спомага за отстраняване на гъбичките.

Масажирайте ръцете си с паста за зъби. Гъбичките не са устойчиви на съставките, които се използват в пастите.

Не забравяйте, че най-важното, което трябва да направите при поява на гъбични инфекции е да се консултирате със специалист, тъй като ненавременното лечение може да доведе до последици и усложняване на инфекцията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest