Ezine.bg»Статии»Интимно»Има ли истинско приятелство между мъж и жена

Има ли истинско приятелство между мъж и жена

ValentinaValentina
Новак
45
Има ли истинско приятелство между мъж и жена
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

Днес много хора вярват, че приятелството между мъж и жена е напълно възможно, когато имат общи интереси и виждания за живота.

Мъжете оценяват, че когато имат нужда, могат спокойно да споделят чувствата си, докато жените се радват на по-директния стил на мъжете и често търсят съветите им. Понякога е хубаво да чуем гледната точка на някой, който ни е близък, но не е романтично обвързан с нас.

Повечето мъже смятат, че ако мъж търси общуване с жена, то е за да прави секс с нея. Често са прави.

Така или иначе, въпросът стои отворен и всеки решава за себе си дали съществува истинско приятелство между двата пола.

Ето някои заблуди относно приятелските отношения между мъжете и жените.

Мит 1: Не можете да сте приятели с някого, ако той ви привлича физически

Срещате добре изглеждащ мъж. Може да е странно, но избягване на приятелство може да е по-лошият вариант. Вероятно, когато най-накрая решите да общувате повече с него, магията ще изчезне заедно с искрата между вас. Често да си приятел с някого е много по-безопасно, отколкото да го приемаш като "забранения плод".

Мит 2: След като почувствате, че има искра, тя никога не си отива

Ако прекарвате достатъчно приятно време с някого от противоположния пол, сте длъжни в даден момент да се запитате дали няма нещо повече между вас. Именно тук повечето жени се стряскат от приятелствата си с мъже. Истината е, че повечето от приятелите ви от мъжки пол не са подходящи за ваш съпруг. По-добре е, че имате приятелски отношения с него – така се предпазвате от грешка.

Мит 3: Приятелството "работи" само ако и двамата не са обвързани

Когато и двамата се необвързани, да бъдат само приятели е по-труден вариант. Почти винаги тези "приятелства" по-скоро се държат на други чувства - ако те не се развият, вероятно и приятелството скоро ще бъде изчерпано.

Ако имате здрава връзка, тя не може да бъде разрушена от приятелство с някой от противоположния пол. Но и да избягваме такова приятелство, няма да попречи на една обречена връзка да се разпадне.

Ако искаме да запазим и връзката си, и приятелството си, трябва да проявяваме здрав разум и да не подлагаме на крайно изпитание доверието на партньора си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest