ezine.bg»Статии»Интимно»Как се прави тест за бременност

Как се прави тест за бременност

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
945522k
Как се прави тест за бременност
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
Практичен аксесоар за вашия дом:
Диспенсър за напитки Inovagoods - 3.5 литра
79.00 лв.
Виж ››

Тестът за бременност е най-евтиния и удобен метод да установите дали сте бременна, при това в уюта на собствения дом. Той може да ви избави от напрежението дали сте бременна или не, спестявайки ви чакане пред лекарските кабинети и мъчителното напрежение, което е съпроводено с това.

Когато жената си купува тест за бременност, тя трябва да разчита той да отговаря на няколко условия: да е сигурен и да може да даде максимално сигурен резултат, бързина на отчитане и възможност да се направи по всяко време на денонощието. Някои тестове гарантират по-сигурни резултати, ако са направени рано сутрин. Затова, ако е късно вечерта, но няма да можете да заспите, ако не направите теста на момента по-добре се ориентирайте към онези тестове, които може да се правят по всяко време.

Има три вида тестове за бременност:

1. Касети – този тип тестове са най-широко използвани. От едната страна касетите имат две прозорчета. В едното прозорче с пипета се капват няколко капки урина. Пипетата ще откриете в опаковката на теста. Във второто прозорче се показват чертичките с резултата. Когато има една чертичка резултата е отрицателен. Когато чертичките са две, това означава, че вие сте бременна.

2. Лентички – състоят се от една малка лентичка и съдче. В съдчето с урината има обозначено място, до което трябва да се потопи лентичката. Изключително е важно да не се потапя повече или по-малко от указаното, защото това може да доведе до отклонение в резултата. Лентичката се оставя да престои минута в урината и се изважда. В упътването е описано колко минути след изваждането резултата ще бъде готов. Тук отново едната чертичка означава отрицателен резултат, а двете чертички за знак за бременност.

3. Писалки – тези тестове се правят директно, докато уринирате. Поставете ги под струята урина. Изчакайте, колкото е необходимо според упътванията и отчетете резултата, като чертичките са една за негативен резултат и две за положителен.

Отчитането на резултата преди или след посоченото време в упътването се счита за неточно.

Който и от трите вида теста да изберете, когато липсват каквито и да е чертички означава, че теста е невалиден и трябва да закупите друг.

Ако има наличие на втора лентичка, но тя е много бледа това отново означава, че сте бременна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest