ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Лесни прически в домашни условия

Лесни прически в домашни условия

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
945521k
Лесни прически в домашни условия
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
Качество без компромис:
Стилна кутия за бижута от полипропилен - 25 см
59.00 лв.
Виж ››

В забързаното ежедневие все по-малко жени имат време да отидат на фризьор, да разнообразят своята визия. В домашни условия също можете да си направите красиви прически.

Страхотни романтични къдрици – те са свободни и безгрижни, в същото време придават обем и жизненост на косата. Разделете косата си на три слоя. Долен слой до тила, среден от едното до другото ухо и горен в най-горната част на главата. Вържете горния и долния слой. Първо накъдрете средния слой, след това долния и свършете с горния слой. За целта можете да използвате маша или преса. Ако ползвате маша, то нека нейната обиколка бъде поне 4 см. Все пак романтичните къдрици са свободни и леки, така че колкото по-голяма е пресата, толкова по хубави къдрици ще се получат. Не разресвайте къдриците с гребен, а използвайте пръстите си. Използвайте лак или пяна, за да ги фиксирате.

Ефектен кок – сложете по дължината на косата фиксатор. Разделете косата си на кичури, всеки един навийте на машата на едри букли. След това ги вържете на конска опашка ниско на тила. Разделете опашката на кичури и навийте всеки един от тях като ги прихващате с фибички. Получава се страхотен кок.

Начупена коса – още докато е леко влажна косата я начупете с пяна и топирайте в корените. Хванете горната част на косата и я прихванете с фиби отстрани. Загладете встрани, а нека отгоре си остане обемно. Получава се нежна прическа, подходяща за всякакви поводи.

Лесни прически в домашни условия

Кичури встрани – подходящи за стъпаловидно подстригана коса със среден размер. Върху още влажната коса нанесете пяна като внимателно изтегляте встрани кичурите. След това изсушете със сешоар като насочите струята въздух отвътре навън. Нанесете отново пяна, но само в краищата, за да не повредите кичурите. Придайте блясък със спрей.

Къса коса – тя е най-лесна за поддържане и оформяне. Докато е още мокра оформете отделните кичурчета с гел или пяна. Изсушете леко със сешоара и разрешете косата с едър гребен. Фиксирайте със спрей.

Не забравяйте, че красивата коса е поддържаната коса. Грижете се нея и бъдете сигурни, че винаги ще изглеждате страхотно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest