ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Какво издава цветът на косата

Какво издава цветът на косата

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1502
Какво издава цветът на косата

Цветът на косата може да е сигнал за някои опасности за здравето, на които трябва да обърнете сериозно внимание. Хората с руса коса трябва да внимават за очите си. Те са изложени на голям риск от макуларна дегенерация – това състояние може да доведе до ослепяване.

Русите хора трябва да наблягат на храни, които съдържат високи нива на лутеин и зеаксантин - това са вещества, които пазят очите от дегенеративни процеси. Тези елементи се съдържат в зелето, спанака и граха. Поне веднъж дневно русокосите трябва да хапват някой от тези зеленчуци.

Русокосите мъже и жени трябва да пазят кожата си от влиянието на слънчевите лъчи. Организмът на светлокосите хора изработва много по-малко меланин – вещество, което предпазва кожата и я защитава от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи.

Русите хора трябва винаги да носят шапка, за да се защитят от преките слънчеви лъчи, и да ползват крем със слънцезащитен фактор.

Какво издава цветът на косата

Хората с кестенява и черна коса често страдат от косопад. Това се дължи на това, че космите върху главата им са по-малко на брой от космите на русокосите. Тъмните косми са по-груби и по-дебели, отколкото русите или рижавите, затова организмът произвежда по-малко количество от тях.

Когато тъмните косъмни луковици умират, те оставят след себе си по-забележими празни участъци. Предпазването от косопад става с правилно хранене. Ниското ниво на желязо в организма е един от факторите, отговорни за косопада, затова трябва да се набляга на консумацията на продукти, съдържащи желязо.

Червенокосите са по-устойчиви към местна и обща упойка. Това обаче не значи, че е необходима по-голяма доза упойка. Тя просто ще подейства по-бавно.

Червенокосите са изложени на по-голям риск от развитието на Паркинсон, заради мутация на гени. За предпазване от този риск трябва да се набляга на продукти, които съдържат фолиева киселина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest