ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Народни рецепти за премахване на брадавици

Народни рецепти за премахване на брадавици

Жана Г.Жана Г.
Новак
554250
Народни рецепти за премахване на брадавици
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
Ефикасна защита срещу вируси и бацили с:
Защитна маска с клапан подсилена със сребърни йони (размер XS-M)
13.00 лв.
Виж ››

Брадавиците са невъзпалителни възлести образувания на кожата, които се появяват често при децата и младите хора. Основна причина за появата на брадавиците е вирусното поразяване на кожата.

Вирусът се предава при непосредствен контакт със заразения или чрез докосване на едни и същи предмети. Някои брадавици могат да се хванат в басейн. За това допринасят микротравми на кожата, както и прекомерното изпотяване.

Брадавиците се появяват най-често на китките на ръцете, на лактите, коленете, стъпалата, на лицето и на главата. Съществуват старчески брадавици, които нямат нужда от лечение. Те се появяват при старите хора най-вече на гърдите и на гърба, по-рядко върху ръцете и лицето.

Народни рецепти за премахване на брадавици

Съществуват много народни средства за премахване на брадавици. За да премахнете брадавици на стъпалата или на дланите, пригответе специална питка.

Настържете малка скилидка чесън, залейте я с 1 чаена лъжичка оцет и добавете малко брашно. Замесете тесто. В лейкопласт изрежете дупка с формата на брадавицата, но малко по-голяма от нея. Поставете върху брадавицата малката питка, залепете лейкопласта и омотайте с бинт.

Свалете след два дни и брадавицата ще падне заедно с питката. Ако се налага, повторете процедурата, тъй като понякога брадавиците са много упорити.

Счукайте две скилидки чесън, смесете го със свинска мас, намажете на парче плат и завържете около брадавицата. Сменяйте превръзката всеки ден до падането на брадавицата.

Потопете глава лук в оцет и я оставете за два часа. Завържете я за мястото с брадавицата за една нощ. При нужда повторете процедурата.

Поръсете брадавицата с настърган тебешир и увийте с бинт. Повторете процедурата до падането на брадавицата. Превръзката не бива да се мокри.

Всеки ден третирайте брадавицата със сок от кисела ябълка. Постепенно брадавицата ще намалее, ще потъмнее и след десет дни ще изчезне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
54
44
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
17.04.2018 19:08
Тъй като се напатих с изгарянето с лук и оцет, реших все пак да споделя случката с идеята друг да не страда. След изгарянето с лук, брадавичката отстъпи, но не съвсем - чустваше се иридираща не точно болка, но почти като жужене и брадавичката се настани в близост до предишното си местоположение. Причината за тези образувания е намаления имунитет и както при всички хронични болести, трябва да се лекуват червата и стомаха, защото иначе премахваме симптома или резултата, но основанието за появата им остава. Та намерих лек в препоръката на пастор Кнайп да се намаже с мед и да се посипе с тебешир, като се приема двукратно на ден по 1/4 ч.лъжичка настърган тебешир - калциев карбонат и алабастър - с вода или с храната. Дано да ви помогне, аз се спасих, а работата отиваше на злокачествено. Не се подлъгвайте да горите или режете, организмът има нужда от помощ, а не от допълнителни рани и както се знае, като изтръгнеш един бурен, след него обикновено излизат 5 нови. Лекувайте първото образувание и възстановете стомаха и червата.
0
0
Валентина
Валентина
07.03.2015 19:14
Здравей народе!
Наскоро изпробвах различни начини за горене на кожни образувания-с оцет, с така рекламираното олио на Formu Clear, с масло от чаено дърво-никакъв ефект, даже нямаше зачервяване! Затова си забърках домашно мазило на киселинна основа от всички подръчни средства, за които се сетих-стрит чесън, малко оцет/домашен или поне ябълков/, няколко таблетки аспирин и няколко капки масло от чаено дърво! Забърква се на око да се получи гъста кашичка и с нея покриваме досадната брадавица или каквото е там. За да не изсъхне бързо слагам парченце найлон и залепвам с лепенка.Който иска да си предпазва останалата кожа да си слага отдолу лепенка с дупка и отгоре мазилото и още една лепенка, която да не попива/може наилонче или направо малко тиксо.Ефектът на горене е поразяващ- само след секунди се усеща паренето-аз стоя докато мога да издържа или докато видя хубаво порозовяване. Ако чесънът и по-лют стигат и 20-тина минути, ако не- 2-3 часа. Понеже смрадта на чесън е умопомрачителна можете да поседите в банята за да не си умеришете стаята! Или поне покрийте с найлон мястото където ще седнете-повярвайте после ще ми благодарите за съвета :) . Успех!
7
2
ирена
ирена
12.08.2014 22:02
А ако я върнем с конец
23
4
Mario
Mario
05.08.2015 23:53
blagodariq ti ujasno mnogo utre shte go probvam :)
0
0